• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP LEN: Furiozni finiš Vojvodine

Novosađani u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa LEN odigrali 10:10 sa mađarskim Segedom. Gosti poslije tri četvrtine vodili 10:6!

 KUP LEN: Furiozni finiš Vojvodine Izvor: MONDO

Vaterpolisti Vojvodine ostvarili su istorijski uspjeh plasmanom u četvrtfinale Kupa LEN, a kroz tri nedelje saznaćemo da li je to bio i njihov maksimum ove sezone.

Novosađani su u sjajnoj atmosferi na bazenu SPENS remizirali sa mađarskim Segedom - 10:10 (3:4, 2:4, 1:2, 4:0) - iako su u poslednju četvrtinu ušli sa deficitom od čak četiri gola!

Sjajni Miloš Marinković na golu i bolja realizacija igrača više donijeli su "lalama" veliki podsticaj pred revanš susret u Segedinu, zakazan za 7. februar. Učenici slavnog stratega Zoltana Kašaša prerano su pomislili da su završili posao, pa će pred svojim navijačima morati da se pomuče više nego što je djelovalo nakon treće četvrtine.

Miroslav Ranđić bio je najefikasniji kod Vojvodine sa tri gola, po dva su dali Miloš Ćuk i Boris Vapenski.

Mađarski reprezentativac Tamaš Varga dao je tri pogotka za Seged, a u listu strijelaca su se po jednom upisali nekadašnji članovi Partizana: Vojislav Vejzagić (na slici), Miloš i Mihajlo Korolija.

Vojvodina je ambiciozno počela utakmicu, dva puta imala minimalnu prednost, ali kada su gosti odbili taj prvi nalet, do izražaja su došli njihovo internacionalno iskustvo i veći kvalitet.

Novosađani su imali izuzetno slabu realizaciju igrača više (2/9 u prve tri četvrtine, na kraju nešto boljih 4/14), više puta pogađali su okvir gola, a vrlo dobar je bio i golman Segeda Laslo Bakša. Sve to uticalo je da gosti povedu sa 8:5, 9:5 i 10:6.

U poslednjih sedam minuta Voša je odigrala na sve ili ništa. Ćuk je sredinom perioda smanjio na 10:9, propuštena su dva napada za izjednačenje (prečka i izgubljena lopta), ali su "lale" angažovanom igrom u odbrani omogućile sebi još jednu šansu.

Ranđić je tačnim udarcem u lijevi ugao poravnao na 10:10, a Marinković poslednjom u nizu efektnih odbrana spasio srpskog predstavnika poraza.

U ostalim utakmicama prve runde četvrtfinala postignuti su sledeći rezultati: Posilipo - Panionios 10:9, Dinamo Moskva - Barselona 7:11, Sintez - Honved (3. februara).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC