• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Smaragdna Jelena i Ana boje lila

Pobjede dvije najbolje srpske teniserke u prvom kolu Australijan Opena i nisu neka vijest. U Melburnu se više pričalo o "stajlingu".

 AUS OPEN: Smaragdna Jelena i Ana boje lila Izvor: MONDO

Navijačima je, bar dok Jelena i Ana ne stignu do završnice prvog Gren Slem turnira u sezoni, zanimljivije to u kojoj opremi igraju, ko za njih navija, kakvu će haljinu obući na svečanom prijemu...

Jelena Janković se u Melburnu, kao prva igračica svijeta, pojavila u novom sportskom brendu "Anta Sports", umjesto "Riboka".

"Sviđa mi se haljina, volim zelenu boju. Haljina je svjetla, čini mi se da izgleda ženstveno", rekla je Beograđanka, prvi nosilac na Australijan Openu.

"Haljinu nisam ja kreirala, ali ću ubuduće sa dizajnerskim timom praviti svoje haljine, ali i raznu drugu odjeću sa mojim imenom. Oni (Anta Sports) su novi u tenisu, a za mene je velika čast što su me izabrali za prvo zaštitno lice".

To što je njen novi partner "svjež" u sportu, osetila je i sama promoterka.

"Stopala su mi gorjela. Đonovi su se upalili. Vjerovatno ste i vidjeli da sam stavljala led na stopala, pokušavala da ih ohladim... Reći ću im da stave neku klimu u patike. Tehnologija napreduje, a to bi zaista bilo lijepo", našalila se nad sopstvenom mukom Jelena.

Temperatura vazduha u Melburnu bila je 36 stepeni celzijusovih, a betonska podloga na kojoj se igra svakako je bila užarena.

Protiv 104. igračice svijeta Ivon Mojsburger iz Austrije, na terenu se zadržala manje od sat vremena - 2:0 (6:1, 6:3). Izgradila je 12 brejk šansi i realizovala četiri za komfornu pobjedu i duel sa 110. na svijetu, Kristen Flipkens iz Belgije.

"Prvi mečevi su mi uvjek najteži, posebno sada, jer oko dva mjeseca nisam igrala takmičarski meč. Zato je lijepo kada konačno kreneš i to dobro. U prvom setu sam igrala dobro, ali sam u drugom izgubila koncentraciju i malo usporila. Ne smeta mi međutim. U narednim mečevima sve će doći na svoje mjesto. Treba mi rutina, ritam. Jedva čekam sljedeći meč", poručila je Jelena.

Ana: "Nedostajale su mi pune tribine"

Prošlogodišnja finalistkinja, Ana Ivanović malo je teže riješila problem na startu turnira, gdje je postavljena za petog nosioca, što je ekvivalent njenom plasmanu na WTA listi.

Ipak, Beograđanka nije imala problema sa opremom, jer je ostala vjerna "Adidasu", firmi koja je sve, ali ne nova u sportu. Ana je 2008. godine u Melburnu igrala u "baby ble" haljinici, prije nego što je na polovini sezone prešla u roze i osvojila Rolan Garos.

Ove godine, na svijetlu tenisku podlogu u Melburnu, odabrala je kontrast, tamnu haljinu u ljubičastoj boji, u kojoj joj je trebalo 102 minuta da pobjedi 107. na svijetu, Juliju Gerges iz Njemačke - 2:0 (7:5, 6:3).

"Ne očekujem da od samog početka igram perfektno. Moram da sebi stvorim šansu da se lagano razigram. Danas mi je trebalo malo vremena da se prilagodim protivnici koju ranije nisam gledala i naravno da sam vrlo zadovoljna zbog pobjede", rekla je Ana, koja na startu sezone u Brizbejnu nije pokazala sjajnu formu, a Nijemici je dozvolila čak sedam brejk prilika na meču.

"Još ima stvari na kojima želim da radim. Osjećam da mi treba još mečeva i to onih velikih, pred punim tribinama. To mi je posljednjih mjeseci nedostajalo", dodala je naša teniserka, koja je godinama favorit australijske publike.

Težak prolaz u drugo kolo, gdje je očekuje duel sa 169. teniserkom svijeta, Italijankom Albertom Brijanti, nije obeshrabrio Srpkinju.

"Osjećam se vrlo samouvjereno. Danas sam možda igrala previše odrambeno, manje izlazila na mrežu, a na tome sam mnogo radila u pripremnom periodu. Nadam se da ću u narednom meču uspjeti to više koristiti", optimista je Ana.



Povratak Jelene Dokić


Nekada teniserka Srbije, sada Australijanka Jelena Dokić uspješno se vratila na veliku tenisku scenu. Ona je na startu Australijan Opena nadigrala Austrijanku Tamiru Pašek sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:4 i izborila plasman u drugo kolo turnira, za koji je dobila "vajld" kartu poslije uspješno završenog kvalifikacionog turnira.

Dokićeva (25) se plasirala u drugu rundu takmičenja tačno deset godina nakon svog premijernog nastupa u Melburnu, kada je 1999. kao 15-godišnjakinja na poziv organizatora dobila priliku da se takmiči sa najjačima i iskoristila je.

Nekada četvrta teniserka svijeta nije briljirala u prvom duelu, ali je uspjela u odlučujućem trećem setu protiv 80. igračice sa WTA liste da smanji broj grešaka, napravi ključni brejk u sedmom gemu i na kraju slavi.

Dokićeva će u narednom kolu igrati protiv pobjednice duela Ana Čakvetadze (Rusija) - Ane Kotavong (Velika Britanija).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC