• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Idemo dalje, na pobjedu protiv Brazila

Rukometaši Srbije brzo su sumirali utiske poslije poraza od Danske i okreću se narednom meču protiv Brazila.

 Ilić: Idemo dalje, na pobjedu protiv Brazila Izvor: MONDO

bećavaju ponovo dobru partiju, i pobjedu.

Rukometaši Srbije odnijeli su ubjedljivu pobjedu protiv Egipta na startu Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj (30:22), a zatim su i protiv evropskih šampiona Danaca pružili blistavu partiju, ali u finišu ipak poklekli - 36:37.

Izabranici selektora Jovice Cvetkovića demonstrirali su hrabru i maštovitu igru, kakvu ljubitelji rukometa godinama priželjkuju od nacionalnog tima, ali, nažalost, nisu uspjeli da upišu pobjedu.

Ipak, neskromne najave uoči odlaska u Hrvatsku da bi Srbija mogla da bude hit šampionata, počele su da se ostvaruju.

Igrači Srbije bili su tužni poslije prvog poraza, jer ih je samo korak dijelio od velikog trijumfa, ali ne i nezadovoljni, budući da su evropskim prvacima zadali mnogo muka.

Borbe u grupi D nastavljaju se, a Srbija je spremna da dobro odradi posao. Prvi protivnik je Brazil (17.15 časova), ekipa koja je do sada upisala dva ubjedljiva poraza.

Nejake "karioke" su prvo položile oružje pred Dancima (27:40), a zatim su poraženi i od Norvežana - 21:39.

Ipak, negativan skor, neće zavarati izabranike Jovice Cvetkovića.

"Nema vremena za tugovanje poslije poraza od Danske, već se odmah okrećemo meču sa Brazilom. Iako su pretrpili dva poraza na startu, ne smijemo ih potcjeniti, kao uostalom nijednu ekipu na ovom šampionatu. Brazilci su na prvoj utakmici 20 minuta odlično parirali Dancima i to nas svakako obavezuje da u duel uđemo maksimalno koncentrisani i oprezni. Mislim da ćemo i na trećem meču na prvenstvu igrati punom snagom, motivisani i daćemo dati maksimum da upišemo drugu pobjedu u grupi", izjavio je lijevi bek Srbije Momir Ilić.

Osim nesrećnog poraza u posljednjim sekundama, Srbija je doživila još veći peh na meču protiv Danske. Ivan Nikčević je morao da napusti teren poslije samo 180 sekundi, jer je zaradio težu povredu Ahilove tetive. Njemu je tokom meča pružena prva pomoć, pa se u halu vratio na štakama i neizvjesnu završnicu odgledao sa bandažom na nozi.

Jovica Cvetković na Nikčevića neće moći da računa do kraja prvenstva, dok je van stroja i Dimitrije Marković, koji je na treningu u nedjelju povrijedio skočni zglob.

Uprkos tome selektor Srbije veruje da njegov tim ima snage i umijeća da u nastavku zabilježi tri pobjede - prvo protiv Brazila, ali i u duelima sa Norveškom i Saudijskom Arabijom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC