• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Tipsarević prošao u "svom stilu"

Janko Tipsarević, 46. igrač svijeta, plasirao se u drugo kolo Australijan Opena poslije teške pobjede nad Špancem Oskarom Hernandezom.

 AUS OPEN: Tipsarević prošao u "svom stilu" Izvor: MONDO

On je bio pet teniser iz Srbije, koji je sa uspjehom preskočio prvu prepreku u Melburnu, ali je pobjedu ostvario poslije pet setova protiv 67. tenisera na ATP listi - 3:2 (4:6, 6:1, 6:3, 4:6 i 6:0).

U narednoj rundi Janko će se sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem (19. nosioca), koji ga je pobjedio sa 2:1 (6:4, 0:6, 6:4) na startu sezone u indijskom gradu Čenaju, gdje su se sastali u četvrtfinalu.

Srbin je prošle sezone odigrao nevjerovatan meč u trećem kolu protiv tadašnjeg šampiona Rodžera Federera i izgubio sa 3:2 (8:10 u petom setu), a godinu dana kasnije morao je da provede na terenu više od 200 minuta da bi sprečio tridesetogodišnjeg Španca da tek drugi put u životu dođe do drugog kola Australijan Opena.

To u Melburnu nisu zaboravili, tako da su mediji ove sezone posvetili mnogo pažnje Tipsareviću. Australijanci su za njega prvi put čuli kada je postao juniorski pobjednik Gren Slema u Melburnu.

"Dosta sam naučio iz prošlogodišnjeg iskustva. Volim da igram u Australiji gdje ima dosta srpskih navijača, pa se osjećam kao kod kuće. Moram da naučim da se borim sa vrućinom, pošto nikada neću biti u svjetskom vrhu ako ne mogu da igram u ovakvim uslovima", istakao je Tipsarević.

"Više volim da igram na velikim terenima. Dobro je i što ih se ne plašim, kao što se ne plašim ni velikih tenisera. Ne plašim se da ih pobijedim na velikim terenima. Znam da na tvrdoj podlozi mogu da pobijedim svakoga na svijetu, ako budem bio koncetrisan tokom cijelog meča", dodao je Janko, koji će u Melburnu nastupiti i u dublu sa zemljakom Viktorom Troickim.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC