• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Poreč zagrlio "orlove"!

Istarski grad toplo dočekao srpske rukometaše. Prolaznici zaustavljaju srpske igrače na ulici i daju im podršku: "Volimo vas! Pobijedite!".

 RUKOMET: Poreč zagrlio "orlove"! Izvor: MONDO

Dok su navijači Zadra na utakmici košarkaške NLB Lige protiv Partizana uzvikivali uobičajene uvredljive parole, pune mržnje prema Srbiji, gotovo istovremeno publika u Poreču pokazala je drugo, mnogo ljepše lice.

U reportaži iz Poreča, gdje srpski rukometaši debituju na Svjetskom prvenstvu, beogradski "Press" piše kako su stanovnici istarskog gradića listom uz "orlove", dajući im veliku podršku!

Reprezentativci Srbije oduševljeni su prijemom, vjerovatno i sami iznenađeni, i poručuju da im podrška domaćina mnogo znači

"Primili su nas kao da smo njihovi i zato se osjećamo kao da smo kod kuće. Evo, juče Koja (Nikola Kojić) i ja izađemo malo izvan hotela da prošetamo i u susret nam ide gospođa koja šeta psa. Kada je čula naš naglasak, pitala nas je odakle smo, a kada smo joj objasnili da smo iz Srbije i da smo igrači, ona se oduševila. Rekla nam je: 'Ma, mi smo svi uz vas. Volimo vas, samo napred!'. Isto tako, u hotel je došao neki dečko, koji je valjda vođa nekih navijača ovde u Poreču, pa nam je i on rekao: 'Vi ste naši, navijaćemo za vas, pobijedite!'", "prepričava sednji bek reprezentacije Danijel Anđelković.

Osim domaće publike srpski rukometaši imaju podršku i od navijača koji su došli iz Srbije.

"Niš je Niš, to je najbolja rukometna publika kod nas, ali kada si van kuće, onda je super da imaš nekog ko će da te podrži i navija za tebe", dodaje Anđelković.

Inače, Poreč je pun navijača raznih reprezentacija, a prednjače Skandinavci - Danci i Norvežani, koji su ubedljivo najbrojniji i najorganizovaniji.

Međutim, u centru istarskog gradića nalazi se veliki šator koji tokom čitavog dana, a naročito uveče kada se završe sve utakmice, predstavlja stecište svih navijača. Naročito poslije ponoći, uz domaća piva i vina, pršut, sireve i ostale proizvode, nastaje zabava u kojoj svi učestvuju i zaboravljaju se navijačke različitosti. Norvežani, Danci, Srbi i domaćini zajedno dočekuju sitne sate i spremaju se za nove okršaje.

Igrači Srbije smješteni su u hotelu "Dijamant", a raspored po sobama uglavnom je sličan onome na terenu. Golmani su s golmanima, pivoti s pivotima, bekovi s bekovima... Dakle, cimeri su: Bojinović - Vujin, Marković - Stojanović, Dragićević - Marjanac, Šešum - Prodanović, Pejanović - Stanić, Toskić - Nikolić, Anđelković - Kojić, Nikčević - Vukčević i Ćuruvija - Ilić.

U nedelju uveče, Srbija je izgubila dobijen meč protiv Danske, ali  srpski tim je ostao bez vihornog lijevog krila Ivana Nikčevića, kojem je stradala Ahilova tetiva.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC