• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): I Brazilci ošamarili Srbe

Rukometna reprezentacija Srbije je u trećem kolu grupe D Svjetskog prvenstva poražena od autsajdera Brazila - 30:32 (14:14).

 RUKOMET (SP): I Brazilci ošamarili Srbe Izvor: MONDO

Najveću senzaciju na turniru u Hrvatskoj priredila je reprezentacija koja je najveći uspjeh u istoriji ostvarila 1999. godine osvajanjem 16. mjesta na Svjetskom prvenstvu!

Ipak, "karioke" su iskoristile to što su igrači Jovice Cvetkovića bili očigledno demoralisani i demotivisani zbog neuspjeha protiv Danaca golom primljenim u posljednjim trenucima meča dan ranije. Nisu uspjeli da se oporave za manje od 20 sati koliko je prošlo između dva meča.

Sada je Srbija došla u situaciju da u narednom meču u grupi mora da pobijedi Norvešku kako ne bi dovela u pitanje plasman u narednu rundu.

Selektor Cvetković je u "unaprijed dobijenom" meču protiv Brazila pružio šansu igračima koja u prve dve utakmice nisu imali veliku minutažu. Na SP je debitovao i Dobrivoje Marković umjesto povrijeđenog Ivana Nikčevića.

Tek kada je u drugom poluvremenu vidio da je vrag odnio šalu, na parket je poslao najbolju postavu, ali uzalud...

Brazilci su od starta koristili to što su "orlovi" bili indisponirani i gotovo cijelo poluvrijeme imali prednost koja je dostigla najviše četiri gola razlike u 6. minutu.

Srbija je do izjednačenja stigla tek u 23. minutu, poslije dva uzastopna pogotka Šešuma, a kada je prešla u vođstvo (13:11) činilo se da će objektivno jači rival već do odlaska na odmor riješiti pitanje pobjednika.

"Karioke", međutim, nisu tako mislile i na poluvremenu je bilo 14:14.

Brazilci su u nastavku krenuli još agresivnije i ponovo "diktirali" rezultat. U 36. minutu su vodili 18:15, a u 48. i 24:21 i uspevali da održe tri gola prednosti sve do 27:24.

Koliko su igrači Jovice Cvetkovića bili opušteni svjedoči podatak da su dva puta sa igračem više primali po dva gola!

Ipak, Srbija je u 52. minutu stigla do izjednačenja (27:27). Tada je došlo do rezultatske klackalice, igralo se "gol za gol", a ključni momenat zbio se na u 58. minutu kod rezultata 30:30.

Brazilcima je dosuđen penal, a Ratku Nikoliću isključenje. Iako je golman Stanić imao loptu "na ruci" poslije izvedene najstrože kazne, ona se odbila i zakoprcala u mreži za 30:31.

"Orlovi" nisu imali ni snage ni znanja da načine preokret u poslednjem minutu kakav su napravili Danci u nedelju, pa je na kraju bilo 30:32.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Momir Ilić sa sedam golova, Ratko Nikolić je dao pet (još nema promašaj na šampionatu), Marko Vujin četiri, po tri su dali Nenad Vučković i Rajko Prodanović, po dva Žarko Šešum, Mladen Bojinović i Danijel Anđelković, a po jedan Alen Toskić i Dobrivoje Marković.

Norveška je savladala Egipat 30:20 i sa maksimalnim učinkom u prva tri kola zadržala je prvo mjesto u grupi D.

Preostalo je da se večeras odigra meč između Danske i Saudijske Arabije.

Tabela: Norveška 6 (108:64), Danska (-1) 4 (77:63), Srbija 2 (96:91), Egipat 2 (68:78), Brazil 2 (80:109), Saudijska Arabija (-1) 0 (41:65).

Preostale utakmice - 4. kolo (srijeda): Saudijska Arabija - Brazil u 17, Srbija - Norveška u 19.10, Egipat - Danska u 20.15, 5. kolo (četvrtak): Srbija - Saudijska Arabija u 16.15, Egipat - Brazil u 18.15, Danska - Norveška u 20.15.


Nikčević se vraća u Beograd

Lijevo krilo rukometne reprezentacije Srbije Ivan Nikčević vratiće se u ponedjeljak uveče u Beograd iz Poreča, pošto je poslije povrede u meču sa Danskom za njega Svjetsko prvenstvo završeno.

U utakmici drugog kola takmičenja u Grupi D sa Danskom, u nedjelju uveče, Nikčević je u trećem minutu osjetio bol iznad pete, a ljekarskim pregledom u Rijeci potvđeno je da mu je pokidana Ahilova tetiva.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković objasnio je da će se Nikčević vratiti za Beograd, a da će uskoro biti operisan u Španiji.

"Utvrđeno je da mu se Ahilova tetiva drži samo na jednoj niti, tako da je neophodna operacija. Nikčević sada ima gips na nozi. U ovom trenutku neizvjesno je koliko će trajati oporavak", rekao je Đurković agenciji Beta.

Ivan Nikčević, koji igra u španskom Portland San Antoniju, rekao je da je osjetio mali bol iznad pete i da je pomislio da ga je neko iz publike pogodio metalnim novčićem, međutim, koliko je povreda ozbiljna shvatio je kada nije uspio da se osloni na stopalo.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC