• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Ne mogu se praviti taktike pred meč

Šok za šokom. Srbija je u nedjelju bila blizu trijumfa nad aktuelnim evropskim prvakom, Danskom, a dan kasnije je poražena i od Brazila - 30:32.

 Ilić: Ne mogu se praviti taktike pred meč Izvor: MONDO

Umjesto sigurnog plasmana u narednu fazu takmičenja na Svjetskom rukometnom prvenstvu, "orlovi" će se u srijedu izaći na megdan Norvežanima sa imperativom pobjede.

I selektor Jovica Cvetković je bio u nevjerici poslije senzacionalnog neuspjeha od Brazila.

"Očigledno je da se nismo oporavili od utakmice sa Danskom u kojoj smo doživjeli preveliki šok. Ovaj poraz ne znam drugačije da objasnim. Idemo dalje i nadam se da ćemo se oporaviti do duela sa Norveškom", izjavio je Jovica Cvetković.

Najbolji strijelac Srbije Momir Ilić iskritikovao je promjene u taktici i zamjene, zbog kojih je, prema njemu, došlo do neočekivanog poraza.

"Sada smo vidjeli da ne možemo da igramo sa 'komplikacijama' i da pravimo zamjene i taktike na početku utakmice. Moramo jednostavno da igramo rukomet. Nema lake reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i moramo da damo sve od sebe da bismo pobijedili. Jednostavno, ne možemo toliko da mijenjamo varijante odbrane. Moramo da znamo šta se igra", rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima, utakmica ne može da se počinje sa različitim konceptom.

"Mora da se zadrži ono što je bilo kvalitetno i da se sa tim igračima i dalje igra. Kada se stekne rezultatska razlika, onda može da se mijenja. Uostalom, sve je moglo da se vidi", rekao je Ilić.

On je dodao da u ovom trenutku ne zna kakve će biti posljedice ove utakmice, jer o tome nije ni razmišao.

"Naravno da smo potcijenili Brazilce kada smo počeli sa drugom varijantom u odbrani i u napadu. Mislili smo da ćemo lako izaći sa njima na kraj, a vidjelo se da to nije tako".

Na pitanje koliko je poraz od Danske uticao na ishod meča, on je odgovorio:

"Da smo mi odigrali kako treba, Brazil ne bi pobijedio."

Golman reprezentacije Srbije Dimitrije Pejanović naglasio je da je poraz od Brazila neočekivan i da smatra da svaka utakmica na turniru mora da se igra ozbiljno od početka do kraja.

"Nismo odigrali dobro i to smo skupo platili. Ne možemo sada da spuštamo glavu dole, moramo da idemo dalje. Znamo kako smo došli do ovog Svjetskog prvenstva... Protiv Danske smo ispustili pobjedu, od Brazila smo izgubili meč koji je trebalo lagano da dobijemo. Idemo dalje, ne možemo da plačemo", rekao je Pejanović.

Kapiten Srbije Ratko Nikolić takođe je istakao da je utakmica sa Danskom ostavila traga na ekipu.

"Loše smo ušli u utakmicu, potcijenili smo protivnika i to nam se osvetilo. Moramo da pobijedimo naredna dva meča protiv Norveške i Saudijske Arabije", rekao je Nikolić.

Brazilci su sijali od sreće. Logično, jer im je trijumf nad Srbijom vjerovatno najznačajniji u istoriji rukometnog sporta.

Najzaslužniji za uspjeh bio je Ribeiro, strelac 12 golova.

"Čestitam selekciji Srbije na fer i korektnoj igri. Ja sam učio od nekadašnje škole SFRJ. Bila je ovo lijepa utakmica. Bili smo uspješni u napadu i u odbrani i pobijedili", podvukao je selektor Brazila, Silva Vašington.

Srbija i Brazil poslije trećeg kola imaju identičan učinak, po pobjedu i dva poraza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC