• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hjuit rastužio domaće navijače, Rafa gazi

Čileanac Fernando Gonzales rastužio je domaću publiku eliminisavši njihovog ljubimca Lejtona Hjuita na startu Australijan Opena.

 Hjuit rastužio domaće navijače, Rafa gazi Izvor: MONDO

Lejton Hjuit sa puno samopouzdanja stigao je na Australijan Open. Ipak, sve njegove nade u dobar rezultat, kao i očekivanja domaće publike srušio je Čileanac Fernando Gonzales na startu takmičenja u Melburnu.

Australijanac je poslije duge pauze, prouzrokovane operacijom rebra, došao u Melburn kao 70. igrač svijeta, ali je već u prvom kolu morao da se preseli na tribine, poslije pet odigranih setova - 5:7, 6:2, 6:2, 3:6, 6:3.

Hjuit je tako eliminisan na startu svog omiljenog turnira, prvi put poslije 2002. godine, kada je morao da se povuče jer je dobio boginje.

Gonzales, koji je navukao gnev publike, u drugom kolu odmjeriće snage sa boljim iz meča Giljermo Kanjas (Čile) - Diter Kindlman (Njemačka).

Ostali favoriti u Melburnu bez većih problema ostvarili su pobjede na startu turnira.

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal protutnjao je Rod Lejver Arenom u utorak u posljednjem duelu drugog dana takmičenja. Španac je za samo 77 minuta igre savladao nedoraslog protivnika Olivijea Rohusa iz Belgije rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 6:2, 6:2 i izborio plasman u drugo kolo.

Nadal, koji je prvi nosilac u Melburnu, u narednom meču odmjeriće snage sa Hrvatom Rokom Karanušićem.

Francuski teniser Žo Vilfred Conga, koji je prošle godine poražen u finalu od Novaka Đokovića, nadigrao je Argentinca Huana Monaka sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:0).

Endi Marej, koji kao četvrti nosilac slovi za jednog od glavnih favorita za titulu, eliminisao je Andreja Pavela. Britancu je na velikoj vrućini posao bio olakšan, budući da je rumunski teniser predao duel u drugom setu, pri rezultatu 6:2, 3:1 za protivnika.

Plasman u drugo kolo izborio je i Gael Monfis. Francuz je bio bolji od Argentinca Martina Vasala Arguelja u tri seta 6:1, 6:3, 7:5, kao i Džejms Blejk, koji je savladao Kanađanina Frenka Dančevića sa 6:4, 6:3, 7:5 na Margaret Kort Areni.

Radvanska spakovala kofere

Ni u konkurenciji dama drugi dan nije donio mnogo iznenađenja.

Serena i Venus Vilijams lagano su stigle do drugog kola. Serena je u prvom meču bila bolja od Kineskinje Meng Juan (6:3, 6:2), dok je Venus "počistila" Anželiku Kerber iz Njemačke - 6:3, 6:3.

Četvrta "koturašica" Elena Dementijeva savladala je Njemicu Kristinu Barois, ali tek poslije tri seta (7:6, 2:6, 6:1), dok je Svetlana Kuznjecova bila bolja od domaće takmičarke Anastasije Rodionove - 6:2, 3:6, 6:3.

Ukrajinka Katerina Bondarenko pobrala je titulu heroja dana, pošto je uspjela da eliminiše devetog nosioca Agnješku Radvanku iz Poljske rezultatom 7:6, 4:6, 6:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC