• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Nov početak srpske repezentacije

Iz reprezentacije su otišli najiskusniji, a na "novima" je da pokažu da vrijede i da zadrže Srbiju u vrhu ovog sporta.

 VATERPOLO: Nov početak srpske repezentacije Izvor: MONDO

Nov početak vaterpolo reprezentacije Srbije, sa nekim starim-novim imenima, nasljednicima Vladimira Vujasinovića, Dejana Savića, Denisa Šefika, Aleksandra Šapića, Aleksandra Ćirića...

Vaterpolo reprezentacija Srbije, evropski vicešampion, kreće u srijedu protiv Francuske u odbranu trofeja u Svjetskoj ligi u bitno izmjenjenom sastavu od prošlog ljeta, ali sa istim ambicijama kao i do sada.

Podatak da su Vanja Udovičić (novi kapiten) i golman Slobodan Soro (zamjenik kapitena) među najiskusnijima u novoj generaciji srpskog reprezentativnog vaterpola dovoljno govori.

"Ovo je novi početak za sve nas. Gotovo da je ovo potpuno nova reprezentacija, koja treba da se dokaže, opravda renome koji ima u svijetu. Na nama je da pokažemo da možemo da iznesemo to breme", kaže Vanja Udovičić, as italijanskog i evropskog prvaka Pro Reka.

To što mu je selektor Dejan Udovičić dao zvanje kapitena, Vanja ne osjeća kao težinu i pritisak. "Reprezentacija ima svoje ustaljene parametre. Svi koji su pozvani dobro znaju šta ih čeka i prema tome se odnose vrlo ozbiljno. Reprezentacija je mašina koja melje i nemaš kad da razmišljaš o nekim stvarima. To se godinama priprema i na kraju sve dođe na svoje mjesto. Najvažnije je da pokažemo da smo grupa, da imamo kvalitet i da možemo da iznesemo teret".

Uloga kapitena nije mu potpuno strana i nova, jer je to bio prije dvije godine, baš u Svjetskoj ligi. "Tada sam imao vatreno krštenje i osjećao sam mnogo veće breme nego sada", kaže Vanja Udovičić.

Poslije dvije godine u reprezentaciju se vratio i Slavko Gak, nekadašnji vaterpolista Partizana, a sada igrač Budvanske rivijere. Naravno, presrećan je što će ponovo nositi državni amblem na kapici i dodaje da se nadao pozivu od selektora.

"Ekipa je podmlađena, ali mislim da smo zadržali kvalitet. Sve utakmice koje budemo igrali su nam bitne, a pogotovo ova prva protiv Francuza. Treba da uđemo ozbiljno u meč i napravimo dobar start", kaže Gak.

Nova reprezentacija jednako je Partizan. Čak i oni reprezentativci koji nisu sada u Partizanu bili su njegovi igrači - Vanja Udovičić, golman Gojko Pijetlović (sada u crnogorskom Kataru), Slobodan Nikić (Olimpijakos), Slavko Gak (Budvanska rivijera), Miloš Ćuk (Vojvodina).

Uz njih tu su i igrači koji nose crno-belu kapicu: golmani Slobodan Soro, Branislav Mitrović, potom Živko Gocić, Filip Filipović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Marko Avramović i Stefan Mitrović.

To što reprezentaciju čine uglavnom igrači Partizana, centar Olimpijakosa Slobodan Nikić vidi kao našu prednost. "Mislim da je dobro što je većina igrača iz Partizana, jer oni se poznaju, stalno su zajedno, a nama četvorici, petorici koji nismo, lakše je da se uklopimo", dodaje on.

Utakmica 1. kola Svjetske lige u našoj grupi, Srbija - Francuska počinje u srijedu u 18 časova u novosadskom Spensu.

U toj grupi je još i Grčka, a prvobitno su bili i Mađari, ali su oni odustali od takmičenja u Svjetskoj ligi. Naredni meč Srbija igra u gostima protiv Grčke 10. marta, potom 14. aprila putuje u Francusku, a revanš Grcima biće 12. maja.

U drugoj grupi su: Crna Gora, Italija, Rumunija i Velika Britanija. U trećoj grupi su: Španija, Hrvatska, Rusija i Njemačka.

Završni turnir osmorice biće od 16. do 21. juna u Podgorici.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC