• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Bez kalkulacija, samo pobjeda

Selektor Srbije Jovica Cvetković sumirao je učinak ekipe na SP, a pred duel sa Norveškom tvrdi da ga ne zanimaju kalkulacije, već samo pobjeda.

 Cvetković: Bez kalkulacija, samo pobjeda Izvor: MONDO


Rukometna reprezentacija Srbije, dva kola prije završetka prve faze Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, ima skor 1-2, a neočekivanom porazom od Brazila, došla je u situaciju da mora da pobijedi Norvešku u srijedu, kako bi nastavila takmičenje u Poreču.

Selektor Srbije Jovica Cvetković je tokom dana odmora na šampionatu priznao, uprkos svemu, da i dalje vjeruje da njegov tim može da napravi veliki rezultat.

"Treba i dalje da budemo ponosni. Treba jedan trenutak da potisne sve što smo doživjeli u meču sa Danskom, kada smo vidjeli da naša reprzentacija može mnogo. Kada smo došli na ovo SP zna se koliko se vjerovalo u reprezentaicju, s obzirom na sve ono negativno što je imala iza sebe. Sada smo shvatili da ova selekcija ima perspektivu. Mi nismo došli da osvajamo medalje. Ja sam to rekao odavno. Došli smo da sa svakim protivnikom igramo koliko možemo. Znači sigurno je da smo igrali maksimalno i vidjeli ste šta smo doživjeli. Malo nas je djelilo od pobjede protiv Danaca, ali ta utakmica mora da se stavi iza leđa. Gledali smo da izvučemo samo ono što je pozitivno, da eliminišemo šok koji je sigurno nastao kod igrača, jer su već imali pobjedu, međutim, ja sam to rekao odmah – mi smo pobijedili Dansku. Pobijedili smo jer smo shvatili koliko možemo, trebalo je doći do takve poziciji i igrati protiv evropskih prvaka i tako ih učiniti nemoćnim. To ne može svako", sumirao je utiske Cvetković.

On je dodao da je veliki hendikep za ekipu predstavljala i povreda Ivana Nikčevića, koji je zbog distorzije Ahilove tetive napustio Poreč i vratio se u Beograd.

"Između ostalog i povreda Ivana Nikčevića potpuno nas je izbacila iz kolosjeka. I to je naša najveća nesreća. Ivan je jedan od igrača koji je motor ove ekipe, koji je davao ton svemu onom pozitivnom što se ovde dešavalo u proteklom periodu. Za mene je to bio preveliki šok. Znam da su igrači isto tako doživjeli".

Očekivalo se da Srbija poslije šokantnog poraza u završnici od Danske padne u igri, ali ne tako da igrači na duelu protiv nejakog Brazila budu sijenka ekipe iz prva dva meča.

"Na utakmica sa Brazilom igrali smo smo pod uticajem svega što se dešavalo dan ranije. Pogubili smo konce, prosto neko je mislio da može protivnik da se dobije bez previše truda i to je najveća greška. To je ono što mogu da im prebacim. Nemaju prava bilo koga da potcjenjuju. U pripremi utakmice nismo tako nastupali. Željeli smo da odigramo kao i do sada, jer ja sam rekao, mi pristupamo svakom protivniku na isti način. Ali, u taj meč nismo tako ušli. Očito, bez obzira kako se igralo, da li se igralo sa jednom postavom prvo poluvrijeme, kao što sam ja igrao, sa drugom drugo, jer sam želio malo da odomorim pojedince koji su iznijeli najveći teret", iskren je bio selektor Srbije.

On priznaje da je, bez obzira na sve događaje, duel morao da se riješi u korist Srbije.

"Ova utakmica je trebalo da se dobije, bez obzira na ono što se dešavalo. To su naši problemi, moji problemi i mojih igrača, koje ćemo mi gledati da rješavamo i gledati da se oporavmi do susreta sa Norveškom. Opet, kažem za sve što je loše ja sam kriv! I ako se traži krivac, to sam ja. Nisu igrači krivi. Mi ćemo gledati opet da se vratimo u normalu i maksimalno odigramo kvalitetno utakmice koje nas očekuju. Znamo da smo izazvali veliko razočaranje porazom od Brazilaca, svjesni smo toga, međutim gledaćemo da to popravimo".

Cvetković je priznao da duel sa Norveškom dolazi u nezgodnom trenutku, ali da njegov tim može pronaći pravo rješenje.

"Znali smo mi da se vadimo iz poraza i pobjeđujemo. Ovaj sastav igrača može da prevaziđe sve probleme koje trenutno ima. Siguran sam da ćemo ih prevazići. Mislim da ćemo uspjeti da se izvučemo iz ove situacije. Norvežani su izuzetno kvalitetna ekipa. Nema šta da se priča. Imaju odličinu bekovsku liniju, krilne igrače, pivotemena, zaista sastav koji igra izuzetno kvalitetno i golmana. Moraćemo dobro da se pomučimo da bi osvojili bodove protiv njih. Igraju brz rukomet, čvrstu odbranu, ali imaju svojih mana i mi ćemo gledati da te mane iskoristimo".

Strateg Srbije je rekao da je cilj samo pobjeda i da se neće baviti kalkulacijama za prolaz u drugi krug takmičenja.

"Mi idemo na pobjedu, pa šta se desi. Neću uopšte da razmišljam o nikakvim medaljama, o nikakvom Zagrebu, jer Zagreb i sve ono što se desilo poslije utamikmice sa Egiptom i Danskom je stvorilo situaciju ovde među igračima kao da se ne nalaze na zemlji, kao da su u vasioni negde. To je nešto što nije dobro za ovaj sastav. Ovde se vrti mnogo ljudi po hotelu. Mi smo očekivali da nećemo biti ovako opterećeni sa strane. Mobilni telefoni neprekidno zvone, igrači su u haosu. Kao da se ne nalaze na SP. Nemamo svoj mir, kao da se radi o jednoj Danskoj, Hrvatskoj… To mogu da razumijem. Oni imaju rezultate iza sebe. Mi smo selekcija koja ide prema rezultatima i sve ovo što se sada dešava nas odvraća od onoga što nas je dovelo do ovog Mundijala i jednog kvaliteta igre. Mi smo sada u velikog borbi da se odbranimo od sportednih stvari. Sve je sporedno za nas osim šampionata. Međutim, nikako da dođemo do toga da možemo da se usresredimo samo na takmičenje. Neću da razmišljam o kalkulacijama, samo o Norveškoj. Pobjedimo, izubimo, proces ide dalje, ali mislim da nam je primarni cilj da prođemo u drugi krug", jasan je Cvetković.

Meč trećeg kola grupe D između Srbije i Norveške igra se u sredu od 19.10 časova u Poreču.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC