• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (LŠ): Poraz i prolaz Poštara 064

Odbojkašice beogradskog Poštara 064 plasirale su se u plej-of Indesit lige šampiona iako su poražene u posljednjem, šestom kolu B grupe.

 ODBOJKA (LŠ): Poraz i prolaz Poštara 064 Izvor: MONDO

I drugi put ove sezone, bolji od njih bio je francuski Kan - 3:1 (25:17, 19:25, 25:23, 25:22), poslije 95 minuta igre u dvorani Sport eko.

"Ovo je realno stanje stvari. Nisam razočaran iako smo izgubili, jer je bilo i dobrih trenutaka. Poštar ima tretman male ekipe čak i u svojoj zemlji. Kada gostujemo u međunarodnim utakmicama, odabir linijskih sudija je takav da imamo koliko-toliko realno suđenje. Nama se u Beogradu sudi kao da smo gosti", rekao je poslije meča trener Darko Zakoč.

"Poštarke" su pružile žestok otpor favoritu, koji u vitrinama ima dve titule prvaka Evrope, ali ipak nisu uspjele da ostvare više od časnog poraza. Presudila je sporna lopta u trećem setu, pri vođstvu Kana 24:23.

Jovana Vesović donijela je timu 19 poena, Bursać 14, a Majstorović 12. Mnogo je nedostajala povrijeđena reprezentativka Srbije Amadea Duraković.

"Kan je iskoristio svoje prednosti, tehničko umijeće i iskustvo. Jako malo smo uradili u odbrani, tu nam je trebao dodatni impuls. Naše veliko oružje, servis, nije do kraja bio slab, ali smo napravili 16 grešaka i osvojili samo pet poena. Kan je na servis koji nije bio ništa posebno uzeo deset poena".

Šampion Srbije nije uspio da se domogne prvog ili drugog mjesta u grupi, ali je ipak ostvario najveći uspjeh u istoriji plasmanom u plej-of, za koji će u četvrtak u Lihtenštajnu biti obavljen žrijeb.

Poštar će vjerovatno dobiti protivnika iz prvog šešira, dakle, neku od najjačih evropskih ekipa.

"Kada smo počinjali takmičenje, rekli smo da će uspjeh biti i jedna pobjeda. Kada je ona došla, htjeli smo još. Treće mjesto i prolaz u drugi krug su fenomenalan uspjeh, s obzirom na sve što nas je pratilo. Nismo mnogo kukali, a samo jednu utakmicu Lige šampiona odigrali smo u kompletnom sastavu, onu protiv Turk Telekoma. I to je bilo naše najbolje izdanje", zaključio je Zakoč.

Kan je osvojio grupu sa skorom 5-1, Poštar je završio na 50 odsto uspješnosti (3-3).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC