• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Ana bez problema u trećem kolu

Srpska teniserka, osim rezultata i relativno lagane pobjede može biti zadovoljna i prikazanom igrom.

 AUS OPEN: Ana bez problema u trećem kolu  Izvor: MONDO

Ana Ivanović je uspjela da se plasira u treće kolo Australijan Opena, pošto je u drugoj rundi takmičenja nadigrala Italijanku Albertu Brijanti sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Srpska teniserka, koja je u Melburnu postavljena za petog nosioca, osim rezultata i relativno lagane pobjede može biti zadovoljna i prikazanom igrom.

Za razliku od prvog duela, kada se dosta mučila da pronađe pravi ritam protiv Julije Gerges iz Njemačke, Ana je na meču protiv Brijanti mnogo manje griješila, igrala agresivnije, što je donekle i njen zaštitni znak, i djelovala dosta samouvjerenije.

Ona je u prvom setu u potpunosti vodila duel protiv 169. igračice svijeta, brzo napravila brejk i ubjedljivo dobila set sa 6:3.

U nastavku je Ivanovićeva igrala po istom receptu, brzo došla do prednosti (3:0), ali je onda protivnica poremetila njen ritam zatraživši medicinski tajm-aut zbog problema sa leđima.

Taj prekid više je pogodovao Italijanki, kojoj su bolovi očigledno zadavali dosta muka, pa je uspjela da smanji rezultat na 2:3.

Ipak Ana se brzo nakon toga vratila na pravi kolosjek, konstantno je bodrila sebe i sa tri vezana gema poslije sat i po vremena okončala je meč u svoju korist.

"Izuzetno sam srećna zbog pobjede i plasmana u treće kolo turnira. Naročito sam zadovoljna igrom, jer sam igrala mnogo bolje nego na prvom meču. Mislim da konačno dolazim do pravog ritma poslije napornih i dugih priprema koje sam spovela u Australiji u proteklih mjesec dana. Moj cilj je plasman u završnicu i maksimalno ću se truditi na svakom meču, kako bih uspjela u tome", izjavila je poslije pobjede razdragana srpska teniserka.

Ivanovićeva, koja je prošle sezone poražena u finalu Australijan Opena od Marije Šarapove, u trećoj rundi takmičenja igraće protiv bolje iz duela Alisa Krejbanova (Rusija) – Stefani Koen Aloro (Francuska).

Sa Krejbanovom, koja na WTA listi zauzima 31. mjesto, Ana se nije do sada susretala u karijeri, baš kao ni sa Parižankom Koen Aloro, 106. igračicom na svijetu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC