• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Janko i Viktor otpali, ostali lako

Srpski brod u Melburnu izgubio je dva mornara u singlu.

 AUS OPEN: Janko i Viktor otpali, ostali lako Izvor: MONDO

Janko Tipsarević i Viktor Troicki izgubili su mečeve drugog kola Australijan Opena u noći između utorka i srijede, dok su Jelena Janković, Ana Ivanović i Novak Đoković bili izuzetno sigurni.

Janko Tipsarević, 46. igrač sveta, izgubio je od 19. nosioca na prvom Gren Slemu sezone, Marina Čilića. Hrvat je bio bolji poslije borbe u četiri seta - 3:1 (6:2, 6:3, 4:6, 6:3). Isti igrač pobijedio je Tipsarevića na početku sezone, u četvrtfinalu ATP turnira u Čenaju, bilo je 2:1 (6:4, 0:6, 6:4).

Tipsarević je prošle sezone stigao korak dalje u Melburnu, kada je u trećem kolu izgubio od tada šampiona i prvog igrača svijeta, Rodžera Federera u pet setova (8:10 u posljednjem).

Viktor Troicki izgubio je glatko, sa 3:0 u setovima od španskog veterana, Tomija Robreda - 1:6, 3:6, 0:6. Robredo je u Melburnu postaljen za 21. nosioca, a na neki način je osvetio svog zemljaka Alberta Martina, kojeg je Troicki izbacio u prvom kolu sa 3:1.

Turnir nastavljaju tri najbolje plasirana srpska predstavnika na WTA i ATP listi.

Aktuelni šampion muškog singla i treći nosilac Novak Đoković je samo u prvom setu meča sa Žeremijem Šardijem imao problema, a potom je posao obavio prilično lako - 3:0 (7:5, 6:1, 6:3). U trećem kolu, Đoković će se sastati sa Amerikancem Amerom Delićem, koji je napravio iznenađenje i eliminisao Francuza Pol-Anri Matjea.

Taj meč Đokovića očekuje vjerovatno u petak.

Prva teniserka svijeta i prošlogodišnja polufinalistkinja u Melburnu Jelena Janković nije blistala protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, 110. na WTA listi. Bilo je 2:0, ali 6:4, 7:5 po setovima. JJ će u trećem kolu igrati protiv 26. nosioca iz Japana, Ai Sugijame, vjerovatno u petak.

Ana Ivanović, koja je prošle godine u Melburnu izgubila u finalu od Marije Šarapove, lako je obavila posao u drugom kolu, protiv anonimne Italijanke, Alberte Brijanti. Peta je pobijedila 169. igračicu svijeta sa 2:0 - 6:3, 6:2.

Najvjerovatnije u petak, Ana će igrati protiv 29. nosioca turnira, Alise Klejbanove iz Rusije.

U četvrtak ili petak trebalo bi da počne takmičenje i u dublu, gdje će se prvi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor sastati sa Francuzima Žeremijem Šardijem i Žilom Simonom, Janko Tipsarević i Viktor Troicki igraće protiv Argentinaca Arnolda Kera i Huana Monaka, dok će Dušan Vemić i Hrvat Lovro Zovko za protivnike imati Amerikance Urliha Rama i Bobija Rejnoldsa.

Australijan Open igra se za nagradni fond od 23.140.000 dolara u obe konkurencije, a pobjednici u singlu dobijaju po 2.000.000 dolara.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC