• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delić: Neću Treći svjetski rat protiv Novaka

Američki teniser bosanskog porijekla se pribojava da će njegovi i srpski navijači napraviti haos na meču trećeg kola Australijan opena.

 Delić: Neću Treći svjetski rat protiv Novaka Izvor: MONDO

Bučni srpski i bosanski navijači uzvikivali su etničke parole na meču drugog kola Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu između tenisera SAD bosanskog porijekla Amera Delića i Francuza Pola Anrija Matjua.

Delić je poslije pet setova uspio da pobijedi 28. nosioca 1:6, 3:6, 6:3, 7:6, 9:7.

Teniser SAD Delić rekao je da shvata da se našao u, kako je rekao "cirkusu", ali da nije imao kontrolu nad gledaocima, čija je buka uticala na koncentraciju tenisera u posljednja dva seta.

"Nisam mogao da kontrolišem situaciju, iako sam pokušavao. Žao mi je Pola i poslije meča sam mu se zbog toga izvinio", rekao je Delić, čiji su se roditelji odselili u Ameriku kada je imao 14 godina.

Matje je rekao da su gledaoci bili bučni kao navijači na fudbalskim utakmicama i dodao da nisu poštovali tenisere. Takođe, na bosanske navijače žalio se i Delićev protivnik iz prvog kola Tejlor Dent.

Dentov otac Fil optužio je navijače da su se podsmijavali i uznemiravali njegovog sina.

Međutim, na meču sa Francuzom navijači su se međusobno vrijeđali, a Delić je odbio da prevede parole koje su gledaoci upućivali jedni drugima.

Mediji su naveli da su srpski navijači po završetku meča između Novaka Đokovića i Žeremija Šardija ušli na teren broj 13, gdje je svoj meč igrao Delić.

Na Otvorenom prvenstvu Australije 2007. godine srpski i hrvatski navijači potukli su se u "Melburn parku", a više od 150 ljudi je izbačeno sa tribina zbog tuče, gađanja flašama i zastavama.

Delić je istakao da je svjestan "moguće katastrofe" među navijačima, jer u trećem kolu igra protiv srpskog tenisera i branioca titule Novaka Đokovića.

"Nadam se da meč sa Novakom neće da se pretvori u treći svjetski rat. Pokušaću da razgovaram sa navijačima i objasnim im da ne smijemo da se osramotimo pred cijelim svijetom. Nadam se da će i Novak učiniti isto. Moramo da ostavimo politiku, to nije ni moja ni njegova krivica. Ovdje smo zbog tenisa", zaključio je Delić.

Evo kako je bilo na meču Tipsarevića i Čilića - foto galerija.

Delić je dodao da je preko veb sajta u kontaktu sa svojim navijačima iz Australije i da će razgovarati sa članovima bosanske zajednice u Melburnu.

"Volim te navijače, pomažu mi tokom mečeva, ali danas su stvari bile loše", rekao je Amerikanac rodom iz Tuzle poslije duela sa Matjeom.

Organizatori Australijan opena još nisu komentarisali ponašanje navijača.

Policija, koja je zadužena za obezbjeđenje turnira, upozorila je gledaoce da će zbog nepristojnih i uvredljivih parola biti kažnjeni.

Navijači će se suočiti sa zatvorskim i novčanim kaznama, izbacivanjem sa meča kao i zabranom ulaska na terene "Melburn parka".

(Beta, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC