• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Marko Vujin vodi Srbiju dalje!

Srbija pobijedila Norvešku 27:26 i sad je pred plasmanom u drugu fazu Svjetskog prvenstva. Svi igrači "poginuli" na terenu, Vujinovih osam komada.

 RUKOMET (SP): Marko Vujin vodi Srbiju dalje! Izvor: MONDO

Vratilo se Srbiji! Nesrećan poraz rukometaša Srbije protiv Danske, naplaćen je u srijedu uveče pobjedom nad Norvečkom 27:26 (12:10).

Pobjeda koja otvara vrata naredne faze Svjetskog prvenstva i selidbu iz Poreča u Zadar.

Norvežani su osam sekundi prije kraja imali napad za izjednačenje i jednog igrača više, tačnije dva jer je umjesto golmana Egea u igru ušao još jedan igrač, ali su brzopleto odigrali i poklonili loptu orlovima i samim tim pobjedu!

Golmani Dimitrije Pejanović i Darko Stanić odlično su branili, ali je svakako najzaslužniji za pobjedu Srbije fenomenalni Marko Vujin koji je bukvalno "poludio" u drugom poluvremenu i postigao osam golova. Ne zna se koji je bio bitniji!

Silovito su startovali Srbi, a dodatnu snagu ulivao je izvanrdni Dimitrije Pejanović, koji je u prvom poluvremenu činio čuda na golu. Srbija je povela 5:1, potom i 10:6, ali Norvežani imaju skandinavski mozak - što znači nema predaje. Na poluvrijeme se otišlo prednošću Srbije 12:10.

Prvi minuti nastavka protekli su u dominaciji Norveške, koja brzo stiže prednost od dva gola, a potom i prelazi u prvo vođstvo - 14:13, igrao se 33. minut.

Ipak, Srbija se ne predaje, a na scenu stupa Marko Vujin, koji je "proradio" kad je najviše trebalo. Norveški golman Ege, koji je takođe bio odličan, nije imao rješenja za Vujinove projektile koji su zujali sa svih strana.

Do desetak minuta prije kraja, prednost Srbije je varirala od dva do tri gola, a možda i jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se 13 minuta prije isteka meča, kada je Darko Stanić skinuo zicer Skelingu. U narednom napadu Vujin postiže gol za 23:20.

Do kraja meča, Norvežani uspijevaju da se približe na minus jedan, a scene za infarkt dešavale su se u poslednjem minutu. Najprije je Srbija imala napad, ali ga je loše organizovala, da bi Norvežani potom dobili igrača više pošto je isključen Momir Ilić. Međutim, Norvežani griješe za osmijehe na licima svih rukometaša Srbije, selektora Jovice Cvetkovića i grupe navijača na tribinama dvorane u Poreču.

U četvrtak od 16.15 Srbija igra poslednji meč u grupi protiv Saudijske Arabije, koji mora da dobije. A sve drugo bi bila senzacija.

(MONDO - na slici Marko Vujin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC