• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Suarez Navaro otjerala Venus

Za najveće iznenađenje trećeg dana Australijan Opena, ali i dosadašnjeg takmičenja pobrinula se Karla Suarez Navaro iz Španije.

 AUS OPEN: Suarez Navaro otjerala Venus Izvor: MONDO

Ona je u drugom kolu eliminisala šestog nosioca Venus Vilijams rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 7:5.

Španjolka, koja na WTA listi zauzima 46. poziciju, dugo će pamtiti svoj debi u Melburnu. Uprkos izgubljenom prvom setu, uporna devojka sa Kanarskih Ostrva "giljala" je korak po korak, uspela je prvo da stigne do izjednačenje, a zatim, ne podlegavši pritisku, poslije dva sata i 14 minuta borbe, da ostvari pobjedu karijere.

"Mnogo vam hvala, hvala svima, ovo je najbolji teren. Ne znam kako sam stigla do ove pobjede, jednostavno sam samo igrala tenis i vjerovala... Ne znam šta drugo da kažem", rekla je 20-godišnja Karla Suarez Navaro poslije napuštanja Rod Lejver Arene.

Na drugoj strani Venus Vilijams, finalistkinja Aus Opena 2003. godine, morala je da se oprosti od singla već u drugoj rundi takmičenja, što je jedan od najlošijih plasmana u njenoj karijeri. Gori rezultat Amerikanka je ostvarila samo 2006. kada je pretrpila poraz na startu takmičenja.

Venus će ostati u Melburnu, gdje će pokušati da se domogne titule u dublu sa sestrom Serenom, sa kojom je na Aus Openu već dva puta slavila 2001. i 2003. godine.

Španjolka će u narednoj rundi takmičenja odmjeriti snage sa zemljakinjom Marijom Hoze Martinez Sančez, koja je bila bolja od Akul Amanmuradove iz Uzbekistana (6:2, 6:4).

Ostale favoritkinje završile su posao po planu u drugoj rundi takmičenja. Mlađa sestra Venus Vilijams, Serena nadigrala je Argentinku Žizelu Dulko sa 6:3, 7:5, dok je četvrta "kosturašica" Elena Dementijeva "počistila" Čehinju Ivet Benešovu - 6:4, 6:1.

Plasman u treće kolo izborile su i Svetlana Kuznjecova, šampionka Melburna 2006. Ameli Morezmo, kao i Italijanka Flavija Peneta.

Nadal siguran, odlični Francuzi

U konkurenciji muškaraca nije bilo iznenađenja. Prvi nosilac Rafael Nadal poigrao se u meču sa Hrvatom Rokom Karanušićem - 6:2, 6:3, 6:2 i izborio plasman u narednu rundu, gdje će ga dočekati Nemac Tomi Has.

Ubjedljiv je bio i Džejms Blejk, deveti nosilac, u duelu protiv Francuza Sebastijena de Šonaka (6:3, 6:2, 6:3), dok se Žo Vilfred Conga poprilično oznojio na meču protiv Ivana Ljubičića.

Hrvat je propisno namučio petog nosioca, koji je ipak odnio pobjedu poslije četiri odigrana seta - 6:7, 7:6, 7:6, 6:2.

Trećeg dana takmičenja trijumfe su ostvarili i Francuz Žil Simon, njegov zemljak Gael Monfis, Fernando Verdasko i Fernando Gonzales, ali i Mario Ančić, koji je, na opštu žalost Hrvata, eliminisao Ivu Karlovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC