• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Faraoni pogurali Srbiju

Srbija u posljednjem kolu grupe D očekivano savladala Saudijsku Arabiju (38:29), ali im je prolaz dalje osigurao Egipat pobjedom protiv Brazila.

 RUKOMET (SP): Faraoni pogurali Srbiju Izvor: MONDO

Rukometaši Srbije rutinski su savladali Saudijsku Arabiju u posljednjem, petom kolu Grupe D Svetskog prvenstva u Hrvatskoj - 38:29 (21:13), ali time nisu obezbijedili plasman u drugu fazu.

Morali su da čekaju da Egipat ne izgubi od Brazila ili da Danska pobijedi Norvešku. Međutim, već poslije drugog meča dana u Grupi D, "orlovi" su raširili krila od sreće. Igraće u Zadru u novoformiranoj grupi u borbi za polufinale.

Egipćani su poslali Brazilce kući, a Srbiji obezbijedili nastavak takmičenja - 25:22 (13:6). Kasnije su i Danci trijumfovali protiv Norvežana 32:28 (16:14).

Poraz od Brazila je mogao skupo da košta Srbiju, ali nije. Izgubili su samo živce, čekajući da drugi rješavaju našu sudbinu. Sada je ponovo sve u njihovim rukama.

U drugu fazu Srbija će ponijeti dva boda, jer pored nas, dalje su prošli Danci i Norvežani, a tamo se ne nose bodovi osvojeni protiv eliminisanih reprezentacija u grupi.

Danci su pobjedom nad skandinavskim rivalima prenijeli četiri boda, a Norvežani ulaze u nastavak takmičenja bez poena.

Srbija se ukršta sa Grupom C odakle će Njemačka ponijeti četiri boda, Makedonija dva, dok će Poljaci startovati "od nule".

U duelu sa Saudijcima, selektor Cvetković i igrači nisu dozvolili da se ponovi greška, koju su napravili potcjenjujući Brazil. Počeo je najjači tim, ubrzo je bilo 4:0, 13:6, 19:11, prije odlaska na odmor kod rezultata 21:13.

Pauza je malo ohladila naše igrače, koji su pokušali u narednih 30 minuta da održe prednosti i ne povrede se, tako da su veterani sa Bliskog Istoka u 43. minutu imali "aktivan rezultat" od 26:22, poslije serije 5:1, ali više od toga nisu uspjeli da ostvare. Ostali su sa igračem manje, uslijedilo je nekoliko kontri srpskih rukometaša i protivnik je vraćen na pristojnu udaljenost od osam, devet golova...

Dobrivoje Marković bio je najefikasniji igrač na meču sa sedam golova, dok je Mladen Bojinović postigao šest.

"Zadovoljan sam utakmicom. Uspjeli smo da pobijedimo bez previše trošenja igrača. Želim mir u reprezentaciji. Mi ostavljamo srce na terenu, a unesen je nemir u naše redove. Ako treba ja ću da podnesem gnjev onih koji su nezajažnjivi i nezasiti", rekao je poslije meča selektor Jovica Cvetković.

Ratko Nikolić se osvrnuo na najavu Jovice Cvetkovića da će poslije SP napustiti mjesto selektora.

"Svi ćemo učiniti sve u sljedećim utakmicama da se to ne dogodi. Svi igrači su uz njega. Napravili smo veliki korak što smo po prvi put na jednom velikom takmičenju", rekao je Nikolić.

Poslije jako teškog dana, u kojem su saznali za drugu ozbiljnu povredu svojih startera, potom i ostavku selektora po završetku SP, dobra vijest za srpske igrače je da su svi momci zdravi.

U četvrtak je operisan Ivan Nikčević i on neće igrati najmanje šest mjeseci, procijenjeno je da će Danijel Anđelković morati da miruje tri mjeseca, a Cvetković je iznerviran izvještavanjem pojedinih novinara iz Poreča, najavio da odlazi sa klupe i tu odluku je, kaže, saopštio i igračima.

Odmah je reagovao predsjednik RSS Velimir Marjanović, koji je pozvao selektora da se predomisli i ostane "najmanje do Olimpijskih igara 2012. godine".

Sve to prethodilo je duelu sa Saudijcima, a da se još nije ni stišala buka oko odluke Milutina Dragićevića da napusti ekipu i vrati se u Dansku da trenira sa klubom. Treći pivot nije bio zadovoljan ulogom rezerve i nije uvažio savjet selektora da ipak ostane do kraja sa momcima.

Kada se sve sabere i oduzme, meč sa Saudijskom Arabijom bio je sve, ali ne lak za srpski tim.

SRBIJA - SAUDIJSKA ARABIJA 38:29 (21:13).

DVORANA: "Žatika". GLEDALACA: 300. SUDIJE: Gatelis i Mazeika (obojica iz Litvanije).

SRBIJA: Kojić 3, Ćuruvija 3, Šešum, Vujin 4, Vučković 5, Stojanović 1, Toskić 1, Stanić (2 odbrane), Ilić 5, Bojinović 6, Marković 6, Pejanović (9 odbana), Prodanović 3, Nikolić 1.

EGIPAT: Alobaidi, K. Alsaed, Alkhudaimi, Šakhor 2, Ahmed Alabdulali 1, Alflati 4, Alsalem 3, M. Alsaed (12 odbrana), Alhabib 8, Alobaidi 2, A. Alharbi, B. Alharbi 6, Abdulah Alabdalali, Alanbavi 3.

Grupa D, 5. kolo:

Srbija - Saudijska Arabija 38:29

Egipat - Brazil 25:22

Danska - Norveška 32:28

Tabela: Danska 10, Srbija 6, Norveška 6, Egipat 4, Brazil 4, Saudijska Arabija bez bodova.

(N. Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC