• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog srpske, skinute sve zastave u Zadru!

Zastave 24 zemlje učesnice SP u Hrvatskoj, uključujući i srpsku, koje su u četvrtak postavljene na Narodnom trgu u Zadru, nestale su tokom noći.

 Zbog srpske, skinute sve zastave u Zadru! Izvor: MONDO

U petak ujutru nije bilo nijedne!

Mnogim žiteljima Zadra nije bilo po volji što se srpska trobojka sa grbom zavijorila u centru njihovog grada, koji je domaćin druge faze takmičenja i u kojem će igrati i reprezentacija Srbije.

Zbog čega su skinute zastave, obrazložio je gradonačelnik Zadra Živko Kolega, koji je i predstavnik tog grada u Organizacionom odboru šampionata.

"Tokom jučerašnjeg dana i večeri dobio sam niz intervencija i pritužbi građana, te sam sagledavši sve činjenice, a imajući na umu ove posebne dane, u kojima su građani senzibilizirani sjećanjem na vrijeme ratnih stradanja i odavanjem pijeteta žrtvama akcije Maslenica, doneo odluku da se sve zastave sa Narodnog trga skinu. Ostaće zastave na Višnjiku, u skladu sa propozicijama takmičenja", prenosi saopštenje portal Ezadar.

Na velikim takmičenjima je običaj da se zastave sportske federacije, u ovom slučaju Međunarodne rukometne federacije (IHF), kao i zemalja učesnica, istaknu oko sportskih terena, ali i na određenim mjestima u gradu domaćinu.

Kako je osim utakmica u dvorani na Višnjiku osmišljen i zabavni program na Narodnom trgu, tako je i taj prostor obilježen upravo takvim zastavama.

Pošto značajan broj Zadrana nije želio da u narednih nekoliko dana gleda zastavu Srbije, vlasti su pribjegle "solomonskom rješenju" i uklonile zastave svih ostalih zemalja, kako ne bi ispalo da se prema Srbiji vrši diskriminacija.

"Molimo sve sugrađane da ovih dana pokažemo dostojanstvo i sportski duh, jer ćemo na taj način najbolje promovisati Zadar", dodao je gradonačelnik Kolega.

Prema nezvaničnim informacijama, koje je objavio "Večernji list", zastave su skinute u ranim jutarnjim časovima, i to, navodno, poslije incidenta koji se oko ponoći dogodio na Narodnom trgu.

Tada je, naime, primjećen maloletnik koji je zapalio baklju, nakon čega ga je policajac priveo. Momak se pravdao kako bakljom nije htio da zapali zastavu Srbije, nego da proslavi pobjedu reprezentacije Hrvatske nad Švedskom u Splitu!

Reprezentacija Srbije u drugoj fazi takmičenja na SP igraće u Zadru, a navijači Navijači Zadra, grupa "Tornado", ranije su poručili da srpski navijači nisu dobrodošli u ovom dalmatinskom gradu.

"Što se tiče Tornada, srpski navijači ni u kom slučaju nisu dobro došli u Zadar ", kratko je poručio predstavnik Tornada Jure Knežević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC