• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Nastavak Anine agonije

Ana Ivanović, aktuelna vicešampionka Otvorenog prvenstva Australije, ove godine je završila takmičenje već u trećem kolu!

 AUS OPEN: Nastavak Anine agonije Izvor: MONDO

Srpska teniserka u petak je poslije dva sata i 45 minuta lavovske borbe poražena od Ruskinje Alise Klejbanove - 5:7, 7:6 (7:5), 2:6. Pogledajte foto-galeriju!

Izjalovila se tako mogućnost Aninog duela sa Jelenom Dokić, ali i iluzija da će se nekada najbolja teniserka svijeta, poslije loših partija u drugoj polovini 2008, vratiti u konkurenciju za trofeje.

U četvrtfinalu će igrati Klejbanova, inače 29. nosilac turnira, ili Dokićeva, koja je u Melburnu startovala kao 187. na WTA listi, ali je već pobijedila dvije "kosturašice" (Voznijacki i Čakvetadze) i ostvarila najbolji plasman na gren slem turnirima još od Vimbldona 2002.

Za razliku od nje, Ivanovićeva od osvajanja Rolan Garosa nije dogurala dalje od trećeg kola na Vimbldonu, US openu i sada na Australijan openu.

Neukusno je nagađati u čemu je problem i gdje su korijeni Anine nesigurnosti i njenih oscilacija na terenu. Međutim, očigledno je da to nije ona teniserka koja se prethodnih godina neodoljivo penjala u svjetski vrh, plijenila samopouzdanjem, razornim servisom i forhendom.

Isto tako je očigledno da ti problemi neće nestati sami od sebe i da, u slučaju Ane Ivanović, vrijeme ipak ne liječi sve.

Đije Ženg (Vimbldon), Žuli Koan (US open) i Alisa Klejbanova su teniserke za koje pravoj Ani ne bi trebalo više od sat vremena. Današnja Ana se sa takvim protivnicama muči, pravi početničke greške, zapinje iz sve snage da ih ispravi, ali jednostavno ne može da okrene meč na svoju vodenicu.

Protiv Klejbanove se do rezultata 5:3 činilo da će to biti repriza prva dva kola, kada Ivanovićeva nije blistala, ali je bez većih peripetija eliminisala Juliju Gerges i Albertu Brijanti.

Ovog puta je Ana, servirajući za set, dozvolila protivnici brejk loptu, a onda napravila dvostruku servis grešku za 5:4. Problemi sa bacanjem loptice u vazduh, koji srpsku teniserku muče od početka turnira, stigli su je u najgorem mogućem trenutku.

Klejbanova je od tog trenutka ušla u rijetko viđenu seriju, osvojila sedam gemova u nizu i preokrenula na 7:5, 3:0.

Ana je izjednačila na 3:3, ali nikako nije umjela da osvoji gem na svoj servis. Srpkinja i Ruskinja razmijenile su po dva brejka i poslije toga otišle u taj-brejk, u kojem se Ivanovićeva za nijansu bolje snašla i došla do 1:1 u setovima.

Međutim, stečena psihološka prednost nije joj ništa značila. Opet je očajno počela set (0:3), vratila je brejk (2:3), ali ga je opet izgubila u sledećem gemu i time praktično potpisala predaju.

Prije isteka prve nedelje Aus opena, knjiga nam je spala na dva slova: Novaka Đokovića i Jelenu Janković.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC