• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan i Voša za trofej Kupa

Vaterpolisti Partizana i novosadske Vojvodine u subotu će se boriti za trofej Kupa Srbije.

 VATERPOLO: Partizan i Voša za trofej Kupa Izvor: MONDO

U taborima obe ekipe svjesni da bi sve osim pobjede domaće, beogradske ekipe bilo ogromno iznenađenje.

"Da imamo neke šanse... baš i nemamo, ali to ne znači da ćemo u meč ući sa bijelom zastavom. Godiće nam utakmica sa trenutno možda i najboljom ekipom Evrope", rekao je na konferenciji za novinare prvotimac gostiju Miroslav Anđić.

Partizan je do finala došao bez ijedne odigrane utakmice, pošto su se svi ostali srpski klubovi složili sa takvom odlukom.

"Sama riječ finale je dovoljna da nas natjera da damo sve od sebe u ovom trenutku. Pitanje je, međutim, koliko smo fizički spremni, poslije nastupa u reprezentaciji i duela sa Egerom u Ligi šampiona", naveo je srpski reprezentativac u timu Partizana Filip Filipović.

"Svima nam je želja da buduća finala budu na nekom višem nivou. Prije nekoliko godina o finalnoj utakmici se pričalo, a sada ni mediji nisu zainteresovani", dodao je Filipović.

Suprotno većini sportskih dvoboja u kojima se igra za trofej, duel Partizana i Vojvodine, barem prema riječima čelnika oba kluba, ne bi trebalo da prati i neka uobičajena tenzija.

"Vojvodina je u LEN kupu pokazala da je, uz nas, okosnica srpskog vaterpola. Nadam se da će finale označiti početak razvoja i drugih srpskih klubova", ocijenio je direktor Partizana Darko Udovičić.

Direktor Vojvodine Vojkan Jovanović podsjetio je da u njegovom timu trenutno igra dvojica vaterpolista Partizana u kome, sa druge strane, nastupaju četvorica igrača ponikla u novosadskom klubu.

"Finale Kupa, nama prvo u istoriji kluba, je za nas izuzetno bitna stvar. Ima neku posebnu težinu, kruna je sezone, poslije plasmana među osam najboljih ekipa LEN kupa. Ne želimo, međutim, da ti uspjesi budu zenit ove generacija, već prolazna stanica. Sada treba da napravimo stepenik više", kazao je Jovanović.

Utakmica će se igrati od 19 sati na sportskom centru Banjica, a vaterpolisti Partizana prethodno će primiti i trofej za osvajanje srpskog prvenstva u prošloj sezoni.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC