• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Favoriti ubjedljivi u trećem kolu

Bez mnogo uzbuđenja okončan je šesti dan takmičenja na Australijan Openu. Favoriti u muškoj konkurenciji bez mnogo muke uspješno su obavili zadatke.

 AUS OPEN: Favoriti ubjedljivi u trećem kolu  Izvor: MONDO

Prvi pretendent na titulu u Melburnu Rafael Nadal ponovo je završio posao poslije samo tri odigrana seta. On je u trećem kolu nadigrao Nijemca Tomija Hasa sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:2.

Nadal u Melburnu još nije izgubio set, a u duelu sa Hasom prvi put je izgubio gem pri svom servisu.

Španac će u osmini finala igrati protiv 13. nosioca Čileanca Fernanda Gonzalesa.

Odličan posao završio je i Endi Marej. Britanac je izborio plasman u osminu finala poslije pobjede nad Austrijancem Jirgenom Melcerom - 3:0 (7:5, 6:0, 6:3).

"Ovo je sigurno bio moj najbolji meč do sada, a vjerovatno i jedan od najboljih ikada koji sam igrao u Australiji", rekao je Nadal.

Njegov sljedeći protivnik biće Španac Fernando Verdasko, koji je eliminisao Radeka Štepaneka sa ubjedljivih 6:4, 6:0, 6:0.

Prolaz među 16 najboljih izborili su i Džejms Blejk, kao i trojica francuskih tenisera Žil Simon, Žo Vilfred Conga i Gael Monfis.

U konkurenciji dama šestog dana svi mečevi završeni su u dva seta.

Drugi nosilac Serena Vilijams ponovo je slavila ubjedljivo. Amerikanka je nadigrala Kineskinju Peng Šui sa 6:1, 6:4, dok je Elena Dementijeva bila bolja od domaće takmičarke Samante Stosur - 7:6, 6:4.

Serena će se za ulazak u četvrtfinale boriti sa Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja je nadigrala Ameli Morezmo sa 6:4, 6:2, dok će Dementijeva na megdan Dominiki Cibulkovoj iz Slovačke.

Prolaz u osminu finala ovjerile su i Svetlana Kuznjecova, kao i dvije Španjolke - Anabel Medina Gariges, koja je eliminisala 12. nosioca Flaviju Penetu (6:4, 6:1), kao i Karla Suarez Navaro.

Dvadesetogodišnja djevojka sa Kanarskih Osrtva je poslije Venus Vilijams kući poslala i svoju zemljakinju Mariju Hoze Martinez (6:1, 6:4).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC