• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Bojinović "pogodio" bod

Bojinović je projektilom dvije sekunde prije kraja donio bod Srbiji protiv Njemačke 35:35 u prvoj utakmici Druge grupe SP za rukometaše u Hrvatskoj.

 RUKOMET (SP): Bojinović "pogodio" bod Izvor: MONDO

Time su "orlovi" stigli do "kote 3" čime su zadržali šanse da se u naredna dva meča, protiv Poljske i Makedonije, umiješaju u borbu za plasman u polufinale.

Na kraju, bod izgleda veliki kao kuća za tim Jovice Cvetkovića, ali s obzirom na to da je Srbija imala i šest golova prednosti tokom prvog poluvremena, ostaje žal što svjetski šampion nije nokautiran.

A bio je na koljenima iako je sve vrijeme imao podršku publike u zadarskoj dvorani "Krešimir Ćosić".

Srpski bekovi su u prvoj trećini utakmice gotovo bez promašaja "bušili" njemačku odbranu "6-0". Golmani svjetskog šampiona su konstantno bili pod rafalnom paljbom Bojinovića, koji je u prvom poluvremenu postigao pet golova, ali i Ilića, Stojanovića i Šešuma.

Na drugoj strani, blistao je golman Pejanović, od koga su se kao od zida odbijali udarci "pancera". Flasterom na najubojitijim Nijemcem, Paskalom Hensom, neutralisano je najjače oružje protivnika.

Prednost "orlova" je rasla, bilo je 5:2, pa 10:6, zatim i 12:7 do maksimalnih šest golova prednosti - u 18. minutu je bilo 14:8.

Međutim, od 16:10 razlika je počela da se topi. Golman Biter je skinuo nekoliko zicera, a razigrali su se i napadači Njemačke, pa se na odmor otišlo rezultatom 19:16.

A onda se po povratku na parket sve preokrenulo.

Poslije četiri i po minuta u kojima su mreže mirovale, vladari planete su se razgoropadili. U defanzivi su bili čvrsti, a u ofanzivi neumoljivi, naročito Torsten Jensen.

U 41. minutu su stigli i do prvog vođstva - 24:23. Ipak, kao odgovor na to, pojavio je razgoropađeni Šešum i poveo "orlove" do novog preokreta - 28:27.

Rezultatska klackalica se nastavila i trajala je do kraja.

Činilo se da će Njemačka pobijediti kada je nešto više od dva minuta do završetka meča isključen Ratko Nikolić. "Panceri" su vodili 35:33.

Tako nisu mislili "orlovi". Smanjili su na 34:35, a onda su u poslednjih 17 sekundi, po povratku Nikolića na teren, iskoristili prednost igrača više.

Doduše, na neobičan način. Mladen Bojinović je preuzeo odgovornost, opalio iz daljine i lopta se zakucala u mrežu Nijemaca - 35:35.

U prvoj utakmici Druge grupe Norveška je savladala Makedoniju - 29:27.

Tabela: Njemačka 5, Danska (-1) 4, Srbija 3, Norveška 2, Makedonija 2, Poljska (-1) 0.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC