• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam dana zatvora zadarskim vandalima

Policija je uhvatila ukupno šestoricu aktera incidenata od petka uveče, a nad još nekoliko se sprovodi kriminalistička obrada.

 Sedam dana zatvora zadarskim vandalima Izvor: MONDO

Predrag Funčić (21), Sanel Hodžić (20) i Mario Munivrana (19) u subotu poslije podne su uhapšeni i osuđeni na po sedam dana zatvora zbog kamenovanja automobila Marka Ivanovića, direktora Košarkaškog kluba Hemofarm iz Vršca.

Ta akcija bila je samo poslednji čin vandalsko-šovinističkog programa na ulicama Zadra, gdje je u subotu počela druga faza Svjetskog prvenstva u rukometu.

Makedonski državljanin je u samom centru grada, u petak uveče, pretučen bejzbol palicom samo zato što je govorio na ekavici. Uslijedila je lažna dojava o bombi u hotelu u kojem su smješteni rukometaši, pa razbijanje Ivanovićevog vozila, kao i stakala u kafiću u kojem su sjedili njemački navijači.

Policija je uhvatila još trojicu aktera tih incidenata, a nad još nekoliko lica sprovodi se kriminalistička obrada, javio je zagrebački "Večernji list".

"Riječ je o grupi od četiri, pet mladića koji su iz samo njima znanih razloga htjeli da sprovode silu. Mi smo reagovali, pronašli ih i konačno spriječili da Zadar, grad sporta, bude talac huligana", rekao je načelnik Policijske uprave Zadra Anton Dražina.

Prema njegovim riječima, počinitelji su od ranije poznati po prekršajima na sportskim priredbama, a jednom od njih je zbog paljenja baklji na košarkaškoj utakmici Zadar - Partizan izrečena zabrana dolaska na utakmice.

U izjavi "Večernjem listu" oglasio se i hrvatski ministar saobraćaja, mora i infrastrukture Božidar Kalmeta, koji je osudio sve ružno što se dogodilo u Zadru.

On je kritikovao i odluku gradonačelnika Zadra Živka Kolege, da se uklone sve zastave učesnica SP u rukometu sa Narodnog trga.

"Po mom mišljenju to nije trebalo učiniti, jer ako mi ne bismo voljeli da se to nama radi u drugim zemljama, ni mi to ne smijemo raditi. Gradonačelnik Zadra je pogriješio", izjavio je Kalmeta.

(MONDO, foto: Večernji.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC