• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: JJ nema lijeka za Bartoli

Jelena Janković ni u Melburnu 2009. godine neće osvojiti svoju prvu gren slem titulu!

 AUS OPEN: JJ nema lijeka za Bartoli Izvor: MONDO

Francuskinja Marion Bartoli u nedjelju ujutru je poslala na tribine zvanično najbolju teniserku svijeta, pokazavši joj da je u ovom trenutku najbolja samo na papiru - poslije 82 minuta igre bilo je 6:1, 6:4.

Pogledajte fotogaleriju poraza JJ.

Bartoli će se u četvrtfinalu turnira - poslije treće uzastopne pobjede nad Jankovićevom - sastati sa boljom iz okršaja dvije Ruskinje, Zvonarevom ili Petrovom. Ona je već sada ostvarila daleko najbolji rezultat karijere na Australijan openu, pošto je u prethodnih sedam pokušaja dogurala najdalje do drugog kola.

Jeleni ostaje da sa svojim timom obavi temeljnu analizu i utvrdi šta je uticalo da na terenu djeluje tako sporo i nemoćno.

"Pustila sam je da me uzme pod svoje i da igra onako kako je željela. Bio je ovo jako loš dan za mene", izjavila je Jankovićeva.

Za poslednjih 40 godina se samo još dva puta dogodilo da se prvi favorit Otvorenog prvenstva Australije u ženskoj konkurenciji ne plasira barem u četvrtfinale. To nije uspjelo Štefi Graf 1997. i Virginiji Ruzici 1979.

Poraz popularne Džej Džej mogao se naslutiti vrlo brzo.

Bartoli je riješila u svoju korist prvih pet gemova i propustila dve brejk lopte za nevjerovatnih 6:0 u uvodnom setu. Francuskinja je i u drugom setu prva došla do brejka, Jelena se vratila u ravnotežu i držala do rezultata 4:4, kada je peti put na meču poklekla u gemu u kojem je servirala.

Maratonski gem pripao je protivnici, koja je dobila priliku da na svoj servis završi posao. Prvi poen osvojila je sumnjivom odlukom sudija, koju Jankovićeva nije mogla da stavi na proveru jer je već u šestom gemu potrošila i poslednji "čelendž" za taj set.

Usledila su dva sjajna prva servisa za 40:0, zatim dvostruka servis greška i forhend viner uz samu liniju za veliko slavlje Marion Bartoli. Imala je 34 direktno zarađena poena, tačno dvostruko više od Jankovićeve.

"Nisam bila prisutna na terenu"

Poslednji gem bio je dobra ilustracija čitavog meča, jer je u njemu sve zavisilo od Francuskinje i njenih udaraca.

Jelena je bila posmatrač, svedena na puko vraćanje loptice, defanzivnija nego što je ikada bila protiv sestara Vilijams ili Žistin Enan, svakako moćnijih teniserki od Bartoli.

"Počela sam meč sporo, nisam pomjerala stopala. Kasnila sam na mnoge udarce, jednostavno nisam bila prisutna na terenu, iz ko zna kojeg razloga. Kada sam pokušala da se koncentrišem i vratim u meč, nije mi pošlo za rukom".

Kao što su je prozivali što je prva na WTA listi, a nije osvojila nijedan gren slem, novinari su posle poraza od Bartoli odmah navalili sa pitanjima o mogućem gubitku statusa najbolje rangirane igračice svijeta.

U narednih nedelju dana moći će da je svrgnu Serena Vilijams, Elena Dementijeva i Dinara Safina, koja se u četvrtfinale plasirala spektakularnom pobjedom nad Aliz Korne - u trećem setu je gubila sa 5:2, nadoknadivši dva brejka na putu do konačnih 6:2, 2:6, 7:5.

"I da dođe do promene, nije toliko važno, jer je sezona tek počela i mnogo je turnira pred nama. Nije mi lako, ali pokušaću da zaboravim ovaj poraz što prije. Porazi su dio sporta, ostaje vam samo da nastavite dalje i da pokušate da nešto naučite i popravite se", zaključila je Jelena Janković.

Marion Bartoli prvi put u karijeri je nastupila na Rod Lejver areni u Melburnu i odmah uspjela da pobedi prvu na svetu, kao što je to uspjela i na Vimbldonu 2007.

Prošle godine smo imali Anu Ivanović u finalu Australijan opena, a Jankovićevu u polufinalu.

Ovog januara najbolje srpske teniserke nisu ličile na sebe i bilo bi sjajno kada bi do Fed kup meča sa Japanom u Beogradu (6-8. februara) obe shvatile šta je to što ih je u međuvremenu unazadilo.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC