• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Đoković slomio Bagdatisa!

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije ostao je jedini adut srpskog tenisa u Melburnu: Đoković - Bagdatis 3:1.

 AUS OPEN: Đoković slomio Bagdatisa! Izvor: MONDO

Novak Đoković je u noći između nedelje i ponedeljka po lokalnom vremenu savladao Kipranina Markosa Bagdatisa rezultatom 3:1, po setovima 6:1, 7:6 (7:1), 6:7 (5:7), 6:2.

Treći teniser svijeta u četvrtfinalu će se sastati sa Amerikancem Endijem Rodikom, koji na ovom turniru takođe pruža odlične partije i u četvrtom kolu je deklasirao Tomija Robreda.

Đoković i Rodik sastali su se tri puta u prethodne dvije godine, a nešto bolji bilans ima
Đoković, koji je dobio dva meča, uključujući četvrtfinale prošlogodišnjeg US opena.
Tada je rezultat bio 6:2, 6:3, 3:6, 7:6.

Okršaj Đokovića i Bagdatisa trajao je tri sata i 15 minuta i završio se tačno u 2.30 časova ujutru.

Srpski teniser od prvog gema je diktirao tempo i nametnuo se kao kvalitetniji takmac, međutim, podatak da je Bagdatis sa samo jednim brejkom uspio da produži meč na četiri seta, svjedoči o njegovom dobro poznatom, fajterskom stilu.

Novak je više puta bio na ivici da sebi omogući brži i lakši posao, ali se ne može reći da je poslije dominantnog nastupa u prvom setu bio na svom najvišem nivou.

Tek što je poveo sa 1:0, posle samo 25 minuta igre, dozvolio je Bagdatisu da mu jedini put na meču oduzme servis i počne da vraća samopouzdanje. Novak je uspio da mu se revanšira u sedmom gemu, izjednači na 4:4 i kasnije u taj-brejku najavi ubjedljivu pobjedu, ali stvari ipak nisu išle glatko do kraja.

Nošen podrškom bučne grupe grčkih navijača, Bagdatis je davao sve od sebe, a Đoković u trećem setu nije bio ni blizu sticanja opipljivije prednosti, osim kada je vodio sa 4:3 i 15:40. Vidjelo se da nije u potpunosti zadovoljan svojom igrom, ali mu je rezultat omogućio da spokojno čeka novu šansu u taj-brejku.

Međutim, ta računica nije bila dobra.

Počeo je odlučujući gem vođstvom od 2:0 i zatim izgubio dva poena na svoj servis, pokušavajući da nadmudri protivnika skraćenim loptama. Bagdatis je uhvatio zalet, imao 6:3 i dva servisa, ali je i on dva puta pogriješio. Novak se našao blizu preokreta, ali je u dugoj razmjeni udaraca prvi poslao lopticu u mrežu...

U četvrtom setu ipak je presudio njegov veći kvalitet. Preuzeo je inicijativu brejkom u prvom gemu, u dva navrata prebrodio teške trenutke na svom servisu, da bi u sedmom gemu napravio još jedan brejk (5:2) i konačno stigao u mirnu luku.

Sudeći po igrama koje je pružio u dosadašnja četiri meča, Rodik će Đokoviću predstavljati težu prepreku nego ikad. Ali i Federer se mučio sa Berdihom, Mareju predstoji duel sa impresivnim Verdaskom, Nadalu sa neumornim Gonzalesom...

Nikome neće biti lako, niti je ikada lako doći do gren slem finala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC