• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Dokić: Neću da se pomirim sa Damirom

Australijska teniserka odbacila mogućnost pomirenja sa ocem Damirom, nakon što su mediji objavili da on želi da popravi njihov odnos.

 Jelena Dokić: Neću da se pomirim sa Damirom  Izvor: MONDO

Dokićeva je upozorila oca da se ne trudi da je kontaktira, nakon što je on u izjavi australijskoj televizijskoj stanici rekao da razmišlja da doputuje u Melburn.

"Ukoliko bi bilo moguće da za kratko vrijeme doputujem, došao bih u Melburn, jer volim Australiju", rekao je Damir Dokić.

Teniserka je rekla novinarima, poslije pobjede u osmini finala Australijan opena nad Ruskinjom Alisom Klejbanovom od 2:1 (7:5, 5:7, 8:6) da njen otac nije dobrodošao.
"Nismo razgovarali. Ovo je prvi put da čujem za to. To je njegova odluka, ali već sam rekla da je priča sa njim završena", rekla je ona.

Problemi sa ocem za Dokićevu su počeli na početku profesionalne karijere. Ona je sa 17 godina stigla do polufinala Vimbldona 2000. godine, ali je njen uspjeh ostao u sjenci očevog ponašanja i sukoba sa čelnicima turnira.

Damir Dokić je 1999. godine opomenut zbog nedoličnog ponašanja na turniru u Edgbastonu. On je izbačen sa tribina, jer je u alkoholisanom stanju glasno navijao tokom meča. On je, zatim, ispred stadiona legao na ulicu.

Naredne godine Dokić se na Otvorenom prvenstvu Australije sukobio sa televizijskim kamermanom, a pet mjeseci kasnije izbačen je sa Vimbldona zbog toga što je pocijepao englesku zastavu, ali i zbog toga što je polomio mobilni telefon jednog novinara.
Takođe, iste godine je izbačen sa Otvorenog prvenstva SAD, jer je konstantno bio u sukobu sa osobljem turnira, zbog čega je kažnjen sa šest mjeseci zabrane prisustvovanja mečevima na WTA turnirima.

Damir Dokić se 2001. godine vratio u Srbiju, nakon što je tvrdio da je žrijeb na Australian Openu namješten. Jelena Dokić je zatim uzela državljanstvo Srbije i Crne Gore, ali je 2003. godine prekinula odnos sa porodicom i vratila se u Australiju.

Ona se, zatim, izvinila australijskoj javnosti i zamolila za razumijevanje.

"Trebalo bi da se desi nevjerovatno čudo da bi se moj otac promijenio. Ne mislim da će se to dogoditi. Igram tenis i imam svoj zivot i samo to želim. Poznajem ga i ne vidim mogućnosti - različiti smo i oko većine stvari se ne slažemo", rekla je Dokić.

Nedavno, Jelena je izjavila da joj jako nedostaju mama i brat, ali i da je njen dečko, Hrvat Tin Bikić najzaslužniji za njen uspješan povratak u profesionalnom tenisu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC