• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojinović: Mnogi su pokušali da nas razbiju..

Poljska je demolirala Srbiju u utakmici Druge grupe rukometnog SP u Hrvatskoj - 35:23 (21:7).

 Bojinović: Mnogi su pokušali da nas razbiju..  Izvor: MONDO

Vicešampion svijeta je u prvom poluvremenu djelovao moćno, naspram "orlova" koji nisu imali riješenja za razigrane Poljake ni u napadu ni u odbrani.

Rezultat najbolje oslikava odnos snaga na terenu.

"Čestitam Poljskoj. Mnoge reprezentacije su pokušale da nas razbiju, ali je to samo Poljskoj uspjelo. Ništa nam nije polazilo od ruke. Idemo dalje, imamo slobodan dan, pa utakmicu sa Makedonijom. Ovo je bio težak poraz, ali čestitam Poljacima još jednom i želim im puno sreće u nastavku takmičenja", rekao je Bojinović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, reprezentacija Srbije nije igrala kako je trebalo.

"Mislim da u prvom poluvremenu nismo uspjeli da postignemo nijedan gol iz kontre ili polukontre, što je bilo naše najjače oružje tokom cijelog Svjetskog prvenstva. Imamo dan odmora i moraćemo da se 'skupimo' da bismo pobijedili Makedoniju", dodao je Bojinović.

Selektor reprezentacije Srbije Jovica Cvetković istakao je da se ekipa nije oduševljavala kada je pobjeđivala, pa da neće ni sada tugovati kada je izgubila.

"To je bilo ono što smo mi mogli da učinimo na ovakvom takmičenju. Čestitam Poljacima, svjetskim vicešampionima, na pobjedi. Okrećemo se sljedećoj utakmici i trudićemo se da pokažemo što više do kraja šampionata", rekao je Cvetković i nastavio:

"Mi ovde nismo došli da osvajamo, mi još stvaramo reprezentaciju. Sistem takmičenja je surov, jer se svakog dana igraju utakmice, pa postoji opasnost od povreda. Nama su se povrijedili Ivan Nikčević i Danijel Anđelković, a u meču sa Poljskom smo ostali bez suspendovanog Ratka Nikolića - to je bilo previše".

Selektor smatra da je ekipa previše umorna i zato napad nije funkcionisao, pa su Poljaci lako davali golove iz kontre i polukontre.

"Ipak smo uspjeli u drugom poluvremenu koliko-toliko da se izborimo sa Poljskom, da ne bude katastrofalan rezultat. Mada u savremenom rukometu to je normalan rezultat, kada se igra brzo. Igrali smo protiv vicešampiona svijeta i ne treba da nas bude sramota".

On je dodao da ekipa ima jedan dan odmora i da će u narednoj utakmici sa Makedonijom dati sve od sebe.

"Makedonska reprezentacija nam nije nepoznata. Sretali smo se sa njom u kvalifikacijama. Ozbiljno igra na ovom Svjetskom prvenstvu i isto kao i mi već je napravila dobar rezultat. Mislim da ćemo i mi i oni biti rasterećeni i da ćemo igrati za prestiž u ovom momentu. Mislim da smo kvalitetniji i da ćemo uspjeti da pobjedimo", zaključio je Jovica Cvetković.
Golman "orlova" Dimitrije Pejanović naglasio je da je njegova ekipa ušla "iscijeđena" u utakmicu sa Poljskom.
"Trudili smo se maksimalno da pružimo sve što možemo, ali nam ništa nije polazilo od ruke. Idemo dalje, glave gore. Očekuje nas dan pauze, pa Makedonija i vidjećemo gdje smo. U svakom slučaju, momci su se trudili da daju 100 odsto, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Pejanović.

Momir Ilić je ocijenio da se ne može reći da se reprezentativci nisu borili, ali da ima mnogo povrijeđenih igrača i da ekipa osjeća umor.

"Nikome nije bio dobar dan. Ništa nije funkcionisalo. Poljska nas je dobila snagom, jednostavno prešla je preko nas", podvukao je Ilić.

Selektor Poljske Bogdan Venta nije krio da je srećan poslije pobjede u meču sa Srbijom.

"Radujem se pobjedi. U prvom poluvremenu smo odigrali kao protiv Danske, a u drugom nešto mirnije. Nismo ušli bez straha u utakmicu. Srbija igra brzo i rizično. Mislim da je dobra odbrana bila ključ naše pobjede u ovom meču", ocijenio je Venta.

(Beta, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC