• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verdasko spakovao Mareja, povrede kroje žrijeb

Osmi dan takmičenja na Australijan Openu obilježile su predaje mečeve tenisera u obje konkurencije.

 Verdasko spakovao Mareja, povrede kroje žrijeb Izvor: MONDO

Francuz Žil Simon odigrao je samo tri seta i prošao u četvrtfinale turnira u Melburnu. On je prilikom vođstva od 2:1 u setovima (6:4, 2:6, 6:1) završio kompletan posao, jer je njegov zemljak Gael Monfis bio primoran zbog povrede ruke da mu preda meč.

Simon, koji je postavljen za šestog nosioca, za priolaz u polufinale igraće protiv najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala. Uprkos ranijem startu njegovog meča osmine finala na Rod Lejver Areni, koje je prouzrokovala predaja najprije Monfisa, a zatim i Viktorije Azarenke u duelu protiv Serene Vilijams, Nadal se odlično snašao i nadigrao Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Gonzales je uspio da priprijeti prvom nosiocu u trećem setu, napravivši brejk, ali je odlični Španac spriječio iznenađenje, vezavši pet gemova zaredom, čime je i četvrti meč na turniru okončao maksimalnim rezultatom 3:0, odnosno bez izgubljenog seta.

Gonzales tako nije uspio da ponovi rezultat od prije dve godine, kada je u četvrtfinalu savladao Nadala, a kasnije stigao i do borbe za trofej.

Sve snove Britanaca, ali i kladioničara, koji su vjerovali u Endija Mareja, srušio je još jedan Španac - Fernando Verdasko. On je slavio u osmini finala rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 6:1, 1:6, 6:3, 6:4.

Verdasko, 14. nosilac u Melburnu, tako je uspio da stigne do najboljeg plasmana ne samo na Aus Openu, već na Gren slemovima uopšte. On je na prvom Gren slemu sezone prethodnih pet sezona najdalje dogurao do drugog kola, dok je na ostalim turnirima "velike četvorke" nekoliko puta igrao u osmini finala.

"Ne mislim da je uzrok poraza loša fizička pripremljenost ili pad koncentracije. Jednostavno, Verdasko je igrao mnogo bolje od mene. Ovaj poraz mi je veoma bolan kao i onaj protiv Conge prošle sezone. tješi me jedino činjenica da sam se kasnije 2008. vratio poslije neuspjeha u Melburnu, pa se nadam da će i sada biti tako", izjavio je Britanac.

Španac, koji na ATP listi zauzima 15. poziciju, u četvrtfinalu ukrstiće koplja sa prošlogodišnjim finalistom Žo Vilfredom Congom, koji je bio bolji od Džejmsa Blejka - 6:4, 6:4, 7:6.

U četvrtfinalu će igrati još Novak Đoković protiv Endija Rodika, kao i Rodžer Federer protiv Huana Martina del Potra.

Dementijeva lako do četvrtfinala

Kod teniserki ubjedljiva je bila Elena Dementijeva, savladavši u četvrtom kolu, lakše nego što se očekivalo, Dominiku Cibulkovu iz Slovačke sa 6:2, 6:2.

Dementijevoj je to 14. pobjeda zaredom u 2009, a u Melburn je stigla sa titulama osvojenim u Ouklendu i Sidneju.

Ruskinja, koja je četvrti favorit za titulu, igraće sa Karlom Suarez Navaro iz Španije, koja je ranije eliminisala Venus Vilijams. Španjolka je ovog puta bila bolja od svoje zemljakinje Anabele Medine Gariges sa 6:3, 6:2.

Drugi četvrtfinalni par činiće Serena Vilijams i Svetlana Kuznjecova, igračice koje su plasman među osam najboljih izborile poslije predaje protivnica.

Sereni je duel predala Beloruskinja Viktorija Azarenka u drugom setu, iako je prvi dobila rezultatom 6:3. Beloruskinja, koja je 13. nosilac u Melburnu povukla se zbog virusa koji je dobila i mučnina i iscrpljenosti.

Svetlana Kuznjecova provela je na terenu tek pola sata i poslije samo pet odigranih gemova (4:1) osigurala je plasman u četvrtfinale, jer je njena rivalka, Kineskinja Ji Ženg, prekinula duel zbog povrede zgloba.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaće se Marion Bartoli i Vera Zvonareva, odnosno Jelena Dokić i Dinara Safina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC