• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: SP je veliko iskustvo za ovu ekipu

Selektor Srbije Jovica Cvetković ocijenio je da će SP u Hrvatskoj biti veliko iskustvo za njegov podmlađeni tim, pred kojim je dobra budućnost.

 Cvetković: SP je veliko iskustvo za ovu ekipu Izvor: MONDO

"Cijelo prvenstvo za nas je jedno ogromno iskustvo, pogotovo što smo napravili dosta. Zaista, dosta, jer smo bili na velikim iskušenjima. Prolazimo kroz sve te faze tuge i radosti, i ispred nas je još bolji put nego što je uoči SP. To je činjenica. Teška su to iskušenja i ne voli niko od nas da gubi, ali mora", rekao je Cvetković u razgovoru sa novinarima u Zadru.

Cvetković je rekao da reprezentaciju pratilo nekoliko nepovoljnih okolnosti.

"Prosto, nismo izdržali onoliko koliko smo mogli da izdržimo zbog okolnosti u kojima smo se našli, a i zbog umora. Ono što nam je dodatno otežalo posao su povrede igrača. Imali smo smanjen broj igrača sa kojima smo mogli da manipulišemo. Malo tu radi i psiha, normalno", objasnio je on.

Selektor Srbije rekao je da se njegovom timu u jednom trenutku otvorila prilika da dobrim rezultatima u drugoj fazi SP izbori polufinale, o čemu niko nije mogao da sanja pred početak takmičenja.

"Nekoliko dobrih rezultata otvorilo nam je mogućnost da napravimo nešto o čemu nismo ni sanjali kada smo dolazili ovdje. To nas je dodatno pritiskalo... Izvukli smo maksimum u tom momentu, ali se desilo se šta se desilo".

Cvetković je rekao da igrači ne treba da tuguju zbog poraza, jer su oni sastavni dio procesa stvaranja ekipe.

"Preko tih poraza mora da se dođe do dobre budućnosti, do onoga što želimo, a to je da imamo jednu dobru ekipu za naredni period. Porazi su dio procesa u koji smo ušli prebrzo, ali u svakom slučaju dobro idemo", zaključio je Cvetković.

Strateg Srbije dodao je da će njegov tim poslije visokog poraza od Poljaka i oproštaja od ulaska u završnu fazu takmičenja, pokušati da prikupi snage i protiv Makedonije, u utorak, prikaže dobru partiju.

"Takmičimo se da pobijedimo svakoga, u skladu sa svojim mogućnostima. Gledaćemo da se mobilišemo i odigramo maksimalno dobro. Vidjećemo koliko ćemo u tome uspjeti. Igrači su svjesni da ovo nije neuspjeh, zato ne treba tugovati, već ići naprijed, pa koliko možemo", dodao je Cvetković.

Ljekar srpske reprezentacije Slobodan Džudović dodao je da čini sve kako bi za igru osposobio Mladena Bojinovića, koje je dobio jak udarac ispod podlaktice, kao i da je pod terapijom antibioticima Aleksandar Stojanović, ali da se osjeća bolje.

Meč Srbija - Makedonija na programu je u utorak od 15.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC