• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Australije vidi Dokićevu na tronu

Selektor FED kup reprezentacije Australije Dejvid Tejlor ocijenio je da Jelena Dokić može da osvoji Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu.

 Selektor Australije vidi Dokićevu na tronu Izvor: MONDO

"Sada je sve moguće. Premašila je sva očekivanja i to je, na neki način, skinulo pritisak sa nje. Ipak, u poslednjem meču vidjelo se da je sama sebi stvorila pritisak, a to je posljedica pobjeda na početku turnira u Melburnu", rekao je Tejlor za australijsku novinsku agenciju AAP.

Tejlor je ocijenio da je Jelena Dokić dosadašnjom igrom u Melburnu dokazala da može da parira trećoj igračici svijeta Dinari Safini u četvrtfinalu.

"Jelena ima sjajnu bekhend dijagonalu. Mora da vodi računa o svom forhendu, da ga igra sa više samopouzdanja, ali i da popravi servis", rekao je on.

Tejlor je istakao da Safina igra agresivno, pogotovo kada vraća drugi servis protivnice. "Dinara igra zaista agresivno, pogotovo na drugi servis protivnice. Takođe, Safina servira sa mnogo više samopouzdanja od Jelene. Ako Jelena bude imala dobar procenat prvog servisa, od 60 ili 70 odsto, ima šanse da pobijedi. Uostalom, ona je umijela da pobijedi i mnogo veće igračice, doduše, to je bilo davno", rekao je on.

Safina pobjedom u Melburnu ima šansu za osvajanje prvog mjesta na WTA listi, što bi, prema Tejlorovim riječima mogao da bude dodatni pritisak na Ruskinju.

"Veliki je pritisak na njoj. Jelena ako pobijedi, to će biti sjajno. Opet, i ako izgubi neće biti loše. Jelena mora da joj 'uđe u glavu', kako bi Ruskinja stalno razmišljala o prvom mjestu, a ne o meču. To je, definitivno, šansa za Jelenu", objasnio je Tejlor.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC