• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Dokićevu, rusko polufinale

Dinara Safina izdržala još jedno veliko iskušenje, savladavši Jelenu Dokić sa 2:1. Naredna prepreka je izvanredna Vera Zvonareva.

 Kraj za Dokićevu, rusko polufinale Izvor: MONDO

U polufinalu Australijan opena sastaće se dvije ruske teniserke, pošto je Dinara Safina u utorak stavila tačku na senzacionalni "kam-bek" Jelene Dokić, dok je Vera Zvonareva deklasirala Marion Bartoli.

Dva sata i 20 minuta trajao je duel trećeg nosioca i nekada četvrte teniserke svijeta, koja se u glavnom žrijebu Melburna našla zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora - 6:4, 4:6, 6:4.

Sva tri seta protekla su u ravnopravnoj igri i nije mnogo nedostajalo da Dokićeva načini dosada najveće iznenađenje. U odlučujućem setu je imala brejk manjka još od prvog gema, poslije nekoliko propuštenih šansi je izjednačila na 4:4, ali je Safina odmah uzvratila i tako stekla odlučujuću prednost.

Jelena Dokić počela je turnir kao 187. na svijetu, naredne nedelje će joj stići nagrada u vidu ulaska među 100 najboljih. Ostaje da se vidi da li može da u kontinuitetu igra ovako dobro i ponovo se uključi u svjetski vrh.

Što se tiče Safine, ona korak po korak ide ka mjestu broj jedan, koje zauzima Jelena Janković, ali ako želi tamo da stigne moraće da osvoji Australijan open.

Sedmi favorit, Vera Zvonareva, gubila je od Francuskinje Bartoli 3:1 u prvom setu i više nije izgubila nijedan gem! To govori da će Safina imati težak posao da se uopšte plasira u finale.

Zvonareva je svih pet mečeva u Melburnu dobila sa 2:0, a četiri od deset setova dobila je rezultatom 6:0!

Preostala dva četvrtfinala na rasporedu su u srijedu, kada će se sastati Serena Vilijams i Svetlana Kuznjecova, odnosno Jelena Dementijeva i Karla Suarez Navaro. Možda i drugo polufinale bude rusko...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC