• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak žrtva rasporeda?!

"Ako ste jedan meč završili u tri ujutru, logično je da sledeći put igrate u terminu od pola osam uveče. Ali to se nije dogodilo".

 Novak žrtva rasporeda?! Izvor: MONDO

Novak Đoković zamolio je organizatore Australijan opena da njegov četvrtfinalni meč sa Endijem Rodikom uvrste u večernji program, ali nije naišao na razumijevanje.

Njegov duel sa Markosom Bagdatisom završen je u ponedeljak u 2.30 časova po lokalnom vremenu u Melburnu, a Rodiku je morao "na crtu" već u utorak u 15 časova.

Poslije sat i po igre odjednom je počeo da posustaje pod teretom vrućine i umora, da bi pri rezultatu 2:1 (2:1) za Rodika odlučio da odustane od dalje borbe.

"U ponedeljak sam legao u krevet u pet, pola šest ujutru i nisam imao vremena da se oporavim. Uslovi na terenu su bili ekstremni i vidjeli ste da je to uticalo na mene mnogo više nego na Endija. Takva je situacija, na meni je bilo da se izborim sa njom. Žao mi je što mi nije odobreno da igram uveče", izjavio je Đoković.

On je konstatovao da nikome ne ide u prilog da se mečevi igraju do ranih jutarnjih časova.

"Ako ste jedan meč završili u tri ujutru, logično je da sledeći put igrate u terminu od pola osam uveče. Ali to se nije dogodilo".

Umjesto toga, poslije Dinare Safine i Jelene Dokić, oko 22 časa po lokalnom vremenu, na teren su izašli Rodžer Federer i Huan Martin Del Potro.

Endi Rodik pridružio se Novakovom apelu, naglasivši da se kao domaći teniser na US openu često sretao sa istim problemom.

"U Njujorku sam i ja morao da se borim sa tim, vjerovatno više nego bilo ko. Završite meč kasno i spavate tri-četiri sata u najboljem slučaju. Ne samo da se ne odmorite kako treba, nego sutradan ne možete ni da trenirate".

Rodik smatra da bi na gren slem takmičenjima i teniserke morale da podnesu dio tereta.

"Imam samo jednu sugestiju i nadam se da ona neće biti pogrešno shvaćena. Ako smo već u svemu jednaki, ako su nam nagradni fondovi isti, onda bi i rasporedi trebalo da nam budu ujednačeni. S vremena na vrijeme bi teniseri mogli prvi na teren, a djevojke kasnije", istakao je američki teniser.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC