• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Federer "oduvao" Del Potra

Rodžer Federer ekspresno je stigao do polufinala Aus Opena, nadigravši Huana Martina del Potra za samo 80 minuta sa ubjedljivih 6:3, 6:0, 6:0.

 AUS OPEN: Federer "oduvao" Del Potra Izvor: MONDO

Rodžer Federer se pošteno namučio u duelu protiv Tomaša Berdiha u osmini finala i dobio meč tek poslije pet setova, ali svi oni koji su tada pomislili da bi Švajcarac mogao da ima problema sa Huanom Martinom del Potrom u četvrfinalu, žestoko su se prevarili. Slavio je sa ubjedljivih 6:3, 6:0, 6:0.

Fakat je da se drugi igrač planete "istrošio" na duelu protiv Čeha, ali se i rapidno oporavio za borbu za polufinale.

Iako je Del Potro u Melburn stigao sa titulom iz Ouklenda i dobrim partijama u 2009. godini, na meču protiv Federera nije imao šta da traži.

Osvajač 13 Gren slem titula u potpunosti je dominirao terenom, a cio posao obavio je za samo 80 minuta, gotovo kao da je u pitanju meč ženskog singla.

Federer je prikazao impresivnu partiju, sličnu onima kada je bio nedodirljiv na teniskom tronu. On je šestom igraču sa ATP liste dozvolio da osvoji tek tri gema, zabilježivši ukupno četvrti trijumf protiv Del Potra u karijeri.

Švajcarac je prethodno bio bolji dva puta u 2007. godini - na Vimbldonu (6:2, 7:5, 6:1) i Bazelu (6:1, 6:4), kao i prošle sezone u četvrtfinalu Masters turnira u Madridu rezultatom 6:3, 6:3, ali je Melburnu ostvario najubjedljiviju pobjedu.

Federer je tako stigao do 19. Gren slem polufinala zaredom, u kome će odmjeriti snage sa Endijem Rodikom.

Amerikancu je u četvrtfinalu predao meč branilac trofeja Novak Đoković, zbog iscrpljenosti.

Švajcarac i protiv američkog tenisera ima impresivan skor (15-2), ali je na poslednjem duelu, u četvrtfinalu Majamija prošle godine, upravo slavio Rodik sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Federer, koji je na Australijan Openu slavio 2004, 2006. i 2007. godine, ima veliki motiv da prigrabi i četvrti trofej u Melburnu, jer bi ga on svrstao rame uz rame sa rekorderom po broju osvojenih Gren slem odličja Pitom Samprasom, koji broji 14 titula.

Za preostala dva mjesta u polufinalu Australijan Opena boriće se Rafael Nadal i Žil Simon, odnosno Fernando Verdasko i Žo Vilfred Conga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC