• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbija sa Švedskom za 7. mjesto

"Orlovi" su se oporavili od debakla protiv Poljaka i takmičenje u Drugoj grupi SP završili pobjedom nad Makedonijom - 32:28 (15:16).

 RUKOMET (SP): Srbija sa Švedskom za 7. mjesto Izvor: MONDO

Doduše, ekipi Jovice Cvetkovića bilo je potrebno skoro cijelo prvo poluvrijeme sa komšijama da prebrodi krizu i uđe u svoj ritam. Tek u posljednjih sedam minuta tog dijela je počela da "melje" protivnika, što je nastavila i drugom poluvremenu.

Sada se reprezentacija Srbije seli iz Zadra u Zagreb, gdje joj poslije slobodnog dana u sredu, predstoji borba za plasman. Za koje mjesto i protiv koga će se boriti zasvisiće od preostalih današnjih utakmica.

Srbija je povela protiv Makedonije 1:0 i to joj je bilo jedino vođstvo do 32. minuta.

Predvođeni golmanom Ristovskim i braćom Lazarov, Makedonci su diktirali ritam u većem dijelu prvog poluvremena. Najveću prednost imali su u 23. minutu - 13:7, ali su onda počeli da padaju.

Dotle, blistao je golman Borko Ristovski. U prvih pola sata zabilježio je čak 16 odbrana (ukupno 25), a uspio je i da se upiše u strijelce. I to kako!

Sa svog gola je uputio loptu ka protivničkom i zatresao mrežu istrčalog čuvara mreže "orlova" Stanića. Međutim, sudije su prethodno prekinule igru i pogodak nije priznat.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, Ristovski je ponovio "bacanje". Stanić je ponovo bio daleko od gol-linije, pokušao je da stigne na vrijeme, ali je lopta pogodila prečku, odbila se od njega i zakoprcala u mreži.
U finišu prvog poluvremena Srbija je napravila seriju 4:0 i prišla na 11:13, a u posljednjem minutu tog dijela, sa igračem manje dala dva gola i na odmor otišla sa minimalnim "minusom" - 15:16.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, "orlovi" su prešli u vođstvo 17:16, ubrzo zatim i povećali prednost na četiri gola razlike i taj kapital sačuvali do kraja meča.

Srpski golmani su odradili odličan posao, imali 24 odbrane, a najbolji strijelci su bili Ilić sa sedam golova, Vučković sa šest, Vujin sa pet...

Druga grupa, poslednje kolo:

Makedonija - Srbija 28:32

Nemačka - Danska 25:27

Poljska - Norveška 31:30

Tabela: Danska 8, Poljska 6, Njemačka 5, Srbija 5, Norveška 4, Makedonija 2.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC