• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Nehumano!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije rekao da je njegova ekipa "posljednjim atomom snage" pobijedila Makedoniju.

 Cvetković: Nehumano! Izvor: MONDO

Srbija je savladala Makedonije 32:28 (15:16), u trećem, posljednjem kolu druge faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Uspjeli smo da izvučemo poslednji atom snage i pobijedimo. Ovo je izuzetno nehuman način takmičenja u kome rukomet umire. Ko može za 10-11 dana u devet utakmica da nešto prikaže. Ovo je nešto jezivo, nešto treba da se uradi. Mi smo na terenu imali gladijatore. Jadno sam se osjećao", rekao je Cvetković novinarima u Zadru.

Prema njegovim riječima, loše se osjećao zato što je tjerao igrače da izvuku poslednji atom snage.

"U tom mučenju uspjeli smo da ostvarimo veliki uspjeh da se borimo za sedmo i osmo mjesto. To je veliki uspjeh za nas, jer smo prvi put izašli na veliku scenu", rekao je Cvetković.

Selektor je, ocjenjujući igru Srbije na Svjetskom prvenstvu, rekao da tim nije prikazao sve što zna, za šta je okrivio umor.

"Nismo odigrali onako kako znamo, ali za to je kriv umor. Prosto, povrijedili su nam se igrači i to je najgore od svega. Povrijedili su se Ivan Nikčević, Danijel Anđelković, sada nije igrao Mladen Bojinović i nismo mogli da forsiramo brzu igru", zaključio je Jovica Cvetković.

Selektor rukometaša ocijenio je učešće Srbije na SP kao veliki uspjeh i čestitao igračima na svemu što su izdržali na ovom Prvenstvu.

Kapiten reprezentacije Ratko Nikolić je izrazio zadovoljstvo učešćem na SP.

"Uradili smo mnogo. Napravili smo veliki pomak, vidjeli smo da smo tu blizu vrha i da možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama na svijetu. Nedostaje još malo rada da se neke stvari dotjeraju. Siguran sam da će na nekom narednom velikom takmičenju biti još mnogo bolje", rekao je Nikolić.

Marko Vujin je predočio da je ekipa uspjela da zaustavi najboljeg igrača Makedonije, Kirila Lazarova.

"Odigrali smo mnogo bolje nego protiv Poljske i pokazali svima da smo bolji od reprezentacije Makedonije. Loše smo počeli, ali se na kraju sve dobro završilo" rekao je Vujin.

Golman Darko Stanić je odlično branio. Zabilježio je 14 odbrana.

"Na kraju se vidjelo da i Mekedonci nemaju više snage. Zasluženo smo pobijedili. Mislim da je ovo realan odnos snaga", rekao je Stanić.

Selektor Makedonije Ile Temelkovski čestitao je reprezentaciji Srbije na pobjedi i zahvalio se svojim igračima na svemu što su pokazali u drugom krugu takmičenja na SP u Hrvatskoj.

"Pokazali smo da možemo sa svima da igramo i to je veliki plus za ovu generaciju. Dobro smo počeli, ali nismo imali koncentracije u drugom poluvremenu. Sistem takmičenja je stvarno težak, ovo nam je bila osma utakmica", rekao je Temelkovski.

Na Svjetskom prvenstvu je u srijedu slobodan dan, a u četvrtak se u Zagrebu igraju utakmice za konačan plasman.

(Beta, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC