• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Danci i Poljaci "skinuli" Nijemce

U polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj igraće Danska - Francuska i Hrvatska - Poljska.

 RUKOMET (SP): Danci i Poljaci "skinuli" Nijemce Izvor: MONDO

Rukometaši Njemačke ipak neće braniti titulu svjetskog šampiona pošto su u posljednjem kolu druge faze takmičenja poraženi od Danske 27:25, a njihovu sudbinu zapečatila je Poljska pobjedom nad Norveškom 31:30 kojom je obezbijedila borbu za medalje.

Danci su u zadarskom Višnjiku došli do trijumfa nad Nijemcima u samom finišu. Nijemci su vodili, a Danci stizali tokom većeg dijela utakmice ali sve se okrenulo u 48. minutu kada Skandinavci sa sjajnim Hvidtom na golu konačno dolaze u vođstvo.

Svjetski šampioni uspjeli su da drže priključak sve do posljednjeg minuta ali nakon isključenja Strobela i pogotka Danca Bruna bilo je jasno da ćemo dobiti novog svjetskog šampiona. Pobjedu Danaca ovjerio je Hansen golom deset sekundi prije kraja.

Ipak, Nijemci su i nakon poraza mogli do polufinala, u slučaju da u posljednjem meču Grupe 2 Poljska i Norveška odigraju neriješeno. A malo je nedostajalo da se to desi.

Samo minut i 14 sekundi prije kraja u polufinalu su bili Norvežani koji su vodili 30:29. Poljaci su zatim izjednačili na 30:30 i izgledalo je da će se sreća ipak osmjehnuti ekipi Hajnera Branda.

Norvežani su 15 sekundi prije kraja zamijenili golmana i napali sa svih sedam igrača, ali su izgubili loptu koju je prihvatio Siodmijak i pogotkom preko cijelog terena odveo svoj tim u polufinale.

Norvežani su ostali sa 4 boda na petom mjestu iza Srbije koja je pobijedila Makedoniju 32: 28 pa će Nijemci igrati meč za peto mjesto, Srbija za sedmo, a Norvežani za deveto.

GRUPA 2 (Zadar):

Srbija - Makedonija 32:28 (15:16)
Njemačka - Danska 25:27 (14:14)
Poljska - Norveška 31:30 (14:14)

TABELA: Danska 8, Poljska 6, Njemačka 5, Srbija 5, Norveška 4, Makedonija 2.

Hrvatske rezerve bolje od francuskih

U Grupi 1 u Zagrebu već se znalo da u polufinale idu Hrvatska i Francuska, a njihov duel u posljednjem kolu koji je odlučivao o tome ko će biti prvi u grupi završen je pobjedom “kockastih” 22:19.

Domaćini svjetskog prvenstva bez Ivana Balića i Petra Metličića, koje je Lino Červar odmarao, od početka su bolje krenuli i napravili razliku pa se na odmor otišlo sa četiri gola prednosti za Hrvatsku.

Olimpijski šampioni Francuzi, takođe u kombinovanom sastavu, nisu uspjeli u drugom poluvremenu da vrate meč u neizvjesne vode pa su Hrvati predvođeni raspoloženim Veniom Lozertom i Goranom Špremom došli do trijumfa pred 15 hiljada navijača u zagrebačkoj Areni.

Mađarska se trijumfom nad Korejom 28:27 dokopala treće pozicije pa će u borbi za peto mjesto igrati protiv Nemačke. Mađari su tokom čitave utakmice lovili rezultat da bi im Gabor Čažar pogotkom u posljednjem minutu osigurao pobjedu.

Četvrto mjesto u grupi 1 i borbu za sedmu poziciju obezbijedila je Švedska savladavši rezultatom 27:26 Slovačku, koja će razigravati za deveto mjesto.

GRUPA 1 (Zagreb):
Mađarska - Južna Koreja 28:27 (11:14)
Švedska - Slovačka 27:26 (16:11)
Francuska - Hrvatska 19:22 (7:11)

TABELA: Hrvatska 10, Francuska 8, Mađarska 5, Švedska 4, Slovačka 3, Južna Koreja 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC