• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Verdasko "melje", na redu Nadal

Španski teniser Fernando Verdasko nastavio je niz uspjeha na Australijan Openu.

 AUS OPEN: Verdasko "melje", na redu Nadal Izvor: MONDO

Verdasko, koji je postavljen za 14. nosioca turnira u Melburnu, izborio je plasman u polufinale, savladavši prošlogodišnjeg finalistu Žoa Vilfreda Congu rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:3, 6:2.

Verdasko, koji je posljednjih mjeseci napredovao u igri, stigao je do najboljeg plasmana u karijeri na Gren slem turnirima. On je do sada najbolji plasman ostvario ulaskom u osminu finala, dok je u Australiji najdalje stigao do drugog kola.

Član Dejvis kup tima Španije, koja je u decembru osvojila "salataru" priznao je da su mu reprezentativni nastupi pomogli da ojača, ne samo fizički, već i mentalno.

"Igranje u finalu Dejvis kupa protiv Argentine pomoglo mi je da dobijem na samopouzdanju. Poslije toga se mnogo toga promijenilo u mojoj igri. Sada kada izađem na teren vjerujem u sebe, dajem maksimum, koncentrisan sam i postižem dobre rezultate. Neophodno je da vjerujete u pobjedu svaki put i da to stvarno možete da uradite", otkrio je recept za trijumf Verdasko, koji je na putu do plasmana u pokufinale savladao, između ostalih, Radeka Štepaneka i velikog favorita Endija Mareja.

Organizatori su zbog najtoplijeg talasa u Australiji u posljednjih 100 godina, gdje tempreature prelaze 40 podiok Celzijusove skale, bili primorani da na Rod Lejver Areni postave krov.

Protivnik Verdaska u polufinalu biće njegov prijatelj iz reprezentacije Rafael Nadal.

Žil Simon će moći da se pohvali da je žestoko namučio prvog igrača svijeta u četvrfinalu Australijan Opena, ali je uprkos tome Rafael Nadal izborio plasman među četvoricom najboljih u Melburnu - 6:2, 7:5, 7:5.

Šesti "kosturaš" se razgoropadio poslije ubjedljivo izgubljenog prvog seta, trudio se da slomi protivnika, eventualno izjednači rezultat, ali su pokušaji bili uzaludni.

Najbolji teniser svijeta ipak je poslije dva i po sata igre izašao kao pobjednik iz tog duela, i peti meč zaredom okončao bez izgubljenog seta.

Nadal, koji je prošle godine ostvario najbolji plasman u karijeri na Aus Openu ulaskom u polufinale, na putu do eventualno koraka više boriće se zemljakom Fernandom Verdaskom.

Biće to prvi polufinalni susret dvojice španskih tenisera u Melburnu od 1969. godine, od kada profesionalci učestvuju na Australijan Openu.

U drugom polufinalnom duelu sastaće se Rodžer Federer i Endi Rodik.


Dementijeva na Serenu u polufinalu

Plasman u polufinale u konkurenciji dama izborile su Serena Vilijams i Elena Dementijeva.

Amerikanka, koja je postavljena za drugog nosioca, u četvrtfinalu je nadigrala Svetlanu Kuznjecovu poslije rovovske borbe - 5:7, 7:5, 6:1, dok je Ruskinja ubjedljivo savladala Karlu Suarez Navaro iz Španije (6:2, 6:2).

Serena Vilijams i Elena Dementijeva do sada odigrale sedam mečeva, a Amerikanka ima blagu prednost - 4:3. Ipak, Ruskinja je dominantnija u posljednje vrijeme, jer je na posljednja tri duela slavila. Posljednji trijumf ostvarila je nedavno na turniru u Sidneju, dok je prije toga bila bolja na putu do olimpijske zlatne medalje.

Dementijeva je do sada u Melburnu najdalje stigla do osmine finala, dok je Serena osvojila tri trofeja Australijan Opena - 2003, 2005. i 2007. godine.

Za ulazak u finale u drugom polufinalnom duelu snage će odmjeriti dve Ruskinje - Vera Zvonareva i Dinara Safina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC