• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA: Džej Džej gubi prvo mjesto

Jeleni Janković ostala su još četiri dana boravka na vrhu WTA liste. Naslijediće je Safina, Serena Vilijams ili Dementijeva.

 WTA: Džej Džej gubi prvo mjesto Izvor: MONDO

Drugi boravak Jelene Janković na prvom mjestu WTA liste trajaće do ponedeljka, 2. februara, a ko će je zamijeniti biće poznato u narednih nekoliko dana, najkasnije u subotu.

I prije početka Australijan opena se znalo da sa "broja jedan" Jankovićevu mogu da svrgnu tri teniserke - Dinara Safina, Serena Vilijams ili Jelena Dementijeva. Sve tri i dalje imaju šansu da to urade, a najveći broj "sigurnih poena" u ovom trenutku ima Safina.

Međutim, to joj ne garantuje ništa, jer ako izgubi u polufinalu od Vere Zvonareve, prvo mjesto će, bez obzira na ishod finala, preuzeti Vilijamsova ili Dementijeva, koje će se sastati u drugom polufinalu.

Jankovićeva je prvi put dospjela na čelo svjetske rang liste 11. avgusta, da bi poslije samo nedelju dana vratila tron Ani Ivanović, koja ga je nakon US opena ustupila Sereni Vilijams.

Džej Džej se ponovo našla na vrhu 6. oktobra, zahvaljujući osvajanju turnira u Štutgartu i njen drugi "mandat" trajaće gotovo četiri mjeseca. Ako se Safina plasira u finale, Jelena će pasti na treću poziciju.

"Predstoji nam još mnogo turnira. Ja sam poznata kao igračica koja 'sporije' počinje sezonu. Mislim da je važnije na koji način ću je završiti", izjavila je Jelena poslije poraza od Marion Bartoli u četvrtom kolu Aus opena.

Safina i Dementijeva nikada u karijeri nisu bile "broj jedan", dok je Vilijamsova počevši od 8. jula 2002. godine provela ukupno 61 nedelju na vrhu svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC