• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Serena i Dinara za titulu!

Serena Vilijams i Dinara Safina boriće se za titulu na Australijan openu, ali i za nasljednicu Jelene Jankovic na prvom mjestu WTA liste.

 AUS OPEN: Serena i Dinara za titulu!  Izvor: MONDO

Serena Vilijams osvajala je Australijan Open 2003, 2005. i 2007. godine. Nije teško zaključiti da je "bioritam" dovodi na tron u Melburnu svake druge godine.
Da tako ne bude i 2009, moraće da se potrudi Dinara Safina, koja će se pojaviti u tek drugom Gren Slem finalu u karijeri.
Pritisak na Amerikanki i Ruskinji biće veći u toliko što će pored pehara za pobjednicu u ženskom singlu i čeka od 2.000.000 dolara stajati i - prvo mjesto na WTA listi. Koja pobiedi, naslijediće Jelenu Janković narednog ponedeljka na vrhu ljestvice teniserki.
Mlađa od sestara Vilijams je priliku da se bori za desetu Gren Slem titulu u karijeri izborila prilično lako protiv Elene Dementijeve, za koju su mnogi smatrali da bi baš u Melburnu mogla do prve velike titule u karijeri. Ona je do poraza u polufinalu Aus Opena imala niz od 15 uzastopnih trijumfa.
Dementijeva je pobijedila Serenu Vilijams na turniru uoči Australijan Opena, u Sidneju, ali je ovog puta počišćena sa 2:0 (6:3, 6:4). U asovima bilo je 10:3 za Amerikanku, a u duplim servis greškama 8:0 za Ruskinju.
Naročito je za (4) Dementijevu, zvaničnu olimpijsku šampionku iz Pekinga, bio bolan deveti gem drugog seta, kada je pri rezultatu 4:4 serijom nevjerovatnih grešaka poklonila gem Sereni i "bukirala" let kući.

"Nisam se kretala ovako dugo, tako da sam malo šokirana", bila je pozitivno iznenađena Serena načinom na koji je pobijedila.

"Da li je ovo savršen meč? Oh, ne, ne, ne! Može bolje, iako sam bila odlična".

Reporteri iz Melburna ističu da bi sa takvom igrom, (2) Serena mogla u dva seta da dobije i drugu od tri Ruskinje u polufinalu, naročito što ima ogromno Gren Slem iskustvo. Uz to, Amerikanka vodi sa 5:1 u međusobnom skoru.
Dinara Safina, treći nosilac, pobijedila je sunarodnicu Veru Zvonarevu sa 2:0 (6:3, 7:6) u drugom polufinalu i takav epilog produžio je neizvjenost po pitanju Jelenine nasljednice na prvom mjestu WTA liste. Da se u prvo Gren Slem finale plasirala Zvonareva, Vilijamsova bi automatski postala najbolja na svijetu.

Ovako i mlađa sestra Marata Safina ima priliku da ponovi bratovljev uspjeh, koji je i sam bio najbolji teniser sveta, novembra 2000. godine.
ij
"Rukovaćemo se poslije meča i reći: 'Zaslužila si da budeš Broj 1'", rekla je uvijek zanimljiva Dinara i dodala:

"Gledala sam brata kako osvaja ovaj turnir. Bilo bi sjajno kada bih mogla da idem njegovim koracima".

U prvom pojavljivanju u Gren Slem finalu, na Rolan Garosu 2008. godine, Safinu je pobijedila Ana Ivanović.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC