• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: FedEx se vratio, sad čeka ljevorukog

Rodžer Federer prvi je finalista Otvorenog prvenstva Australije, pošto je savladao Amerikanca Endija Rodika sa 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 7:5.

 AUS OPEN: FedEx se vratio, sad čeka ljevorukog  Izvor: MONDO

Rodžer Federer vratio se u finale Australijan Opena. Njemu je ostao još korak od izjednačenja rekorda Pita Samprasa od 14 osvojenih Gren Slem titula.

Švajcarac je u četvrtak sa 3:0 u setovima eliminisao Amerikanca Endija Rodika u polufinalu Melburna, bilo je 6:2, 7:5, 7:5, tako da će se u borbi za svoju četvrtu titulu na "Ozi" Openu sastati sa pobjednikom španskog polufinala: (1) Rafael Nadal - (14) Fernando Verdasko.

"Ne moram da čekam da vidim ko će pobijediti. Još večeras mogu da počnem da se pripremam za meč sa lijevorukim igračem", rekao je Federer, znajući da obojica Španaca udaraju lopticu lijevom rukom.

Federeru je bilo potrebno dva sata i šest minuta da 16. put pobjedi Rodika u karijeri, uz samo dva poraza od igrača, kojeg je u februaru 2004. godine smijenio na prvom mjestu ATP liste, a potom vladao rekordnih 139 nedelja, odnosno do Olimpijskih igara u Pekingu, kada ga je pretekao aktuelni Broj 1, Rafael Nadal.

Rodik je, po sopstvenom priznanju, sebi priredio pravi pakao u pripremama za start sezone, smršao je pet kilograma, radio na svim udarcima, a opet je bio nadigran u svakom segmentu igre od starog rivala. Rodik je morao da udara lopticu češće nego inače da bi osvojio poen, a vrhunac Federerove dominacije ogledao se u asovima.

Rijetko ko ih je ikada imao više u duelu sa Rodikom, Švajcarac jeste - 16:8!

"Odlično sam servirao u prvom setu i to mi je odmah dalo mnogo samopouzdanja. Mislim da sam igrao jako dobro večeras", rekao je pobjednik.

Federer je u prvom setu "prošetao" Rodika po terenu, vodio sa 5:1, a završio sa lagodnih 6:2, uz 13 vinera.

Drugi je bio neizvjesniji. Amerikanac, koji je do polufinala stigao poslije predaje svrgnutog šampiona Novaka Đokovića, počeo je da pogađa prvi servis i samim tim FedEx-u je bilo teže da dođe do brejk prilika. Ipak, (2) Federer je u finišu seta uspio da oduzme servis gem godinu dana mlađem Rodiku, a potom i dobije svoj za 7:5.

Gotovo identična priča ponovila se u trećem setu, kada je Federer "brejknuo" rivala u 11. gemu i potom odservirao za novo Gren Slem finale u karijeri, gdje će se boriti za 2.000.000 dolara, od ukušnog fonda turnira koji iznosi 23.140.000.

Federer, rođen 8. avgusta 1981. godine, je u karijeri do sada osvojio 57 titula, samo od tenisa zaradio je skoro 45 miliona dolara, a Australijan Open osvajao je 2004, 2006. i 2007. godine.

U finalu ženskog singla sastaće se Serena Vilijams i Dinara Safina.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC