• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): "Orlovi" sletjeli na broj osam

Srbija je osma rukometna reprezentacija na planeti. U poslednjem meču na SP, u borbi za sedmo mjesto, poražena je od Švedske - 29:37 (16:20).

 RUKOMET (SP): "Orlovi" sletjeli na broj osam Izvor: MONDO

U zagrebačkoj "Areni", u duel nekadašnjih rukometnih velesila, a sada ekipa bez imperativa, "orlovi" su ušli znatno opuštenije i to ih je koštalo "debelog minusa" već u prvom poluvremenu.

Šveđani su igrali brže i konkretnije i od prvog minuta počeli to da materijalizuju. Tome su doprinijele i odlične odbrane Johana Sjostranda u uvodu meča.

Tako su igrači u žutim dresovima poslije tri minuta vodili 4:1, a poslije šest i po minuta 6:2.

Tim Jovice Cvetkovića se uozbiljio sredinom prvog poluvremena, ali je to bilo dovoljno da samo da se rivalu priđe na "minus dva". I ništa više od toga iako su se već u 23. minutu čak osmorica igrača Srbije upisali u strijelce.

Zatim je ponovo uslijedio pad u igri što su nasljednici četvorostrukih svjetskih šampiona iskoristili i sa igračem manje u finišu prvog dijela povećali prednost na 20:15 (28. minut). Na odmor se otišlo rezultatom 20:16.

Da Šveđani imaju daleko veću želju da se domognu sedmog mjesta na Svjetskom prvenstvu vidjelo se i po povratku iz svlačionice.

Djelovali su motivisano, počeli da igraju žešću odbranu, dali tri gola i stekli do tada najveću prednost - 23:16. "Orlovi" su u nastavku prvi put zatresli mrežu tek poslije pet minuta.

Srpska odbrana je bila porozna, pa je u 40. minutu bilo je čak 28:20. U obostrano haotičnoj igri do kraja, Šveđani su uspjeli da očuvaju prednost i slave ubjedljivo - 37:29.

Najbolja selekcija Srbije se u Hrvatskoj pojavila na velikom takmičenju prvi put poslije razočaravajućeg devetog mjesta na EP u Švajcarskoj 2006, a na planetarnoj smotri rukometa poslije osam godina! Devetorica igrača su premijerno izašli na veliku scenu...

Iako je imala dosta oscilacija u igri i rezultatima, pritisnuta problemima sa povredama, nagovijestila je ljepše dane za srpski rukomet. Možda već na EP u Austriji 2010. za koje su Srbi uspješno startovali u kvalifikacijama.

DVORANA: Arena. GLEDALACA: 1.000. SUDIJE: Karabas i Kolahduzan (Iran).

SRBIJA: Pejanović (šest odbrana), Stanić (šest odbrana), Kojić 2, Ćuruvija 2, Šešum 2, Vujin 5, Vučković 5, Stojanović 1, Toskić 3, Ilić 2, Bojinović 3, Marković 2, Prodanović 2, Nikolić.

ŠVEDSKA: Palicka (deset odbrana), Sjustrand (sedam odbrana), Gustafson 7, Anderson 4, Kelman 6, Lenartson, Doder 3, Stenbeken, Arhenius 3, Larholm 3, Karlin 5, Karlson, Jakobsen 2, Fahlgren 4.

(R. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC