• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Odmor, pa možda ostavka

Jovica Cvetković nije rekao da li će ostati selektor. "Rukomet ponovo diše. Za nas radi vrijeme", rekao je po završetku učešća na SP.

 Cvetković: Odmor, pa možda ostavka Izvor: MONDO

Selektor srpskih rukometaša Jovica Cvetković izjavio je da je prezadovoljan
plasmanom ekipe na Svjetskom prvenstvu i da će o narednim koracima razmisliti kada se iz Hrvatske vrati u Beograd.

Srbija je zauzela osmo mjesto na šampionatu pošto je u četvrtak poražena od Švedske rezultatom 29:37 (16:20).

"Teško je pričati o igri. Izvukli smo koliko smo mogli. Igrači više ne mogu da registruju šta treba da rade. Ovo je bilo previše za nas, jer nam se iz dana u dan smanjivao broj igrača zbog povreda", rekao je Cvetković novinarima u Zagrebu.

Prema njegovim riječima, ekipa je igrala sa povrijedjenim Mladenom Bojinovićem i Nenadom Vučkovićem.

"Treba ostati na onome što smo napravili. Ja volim da pobjedjujem, ali ne može uvijek da se pobjedjuje. Previsok je rezultat za ono što se dešavalo na terenu, a to je zbog neiskustva naših igrača. Sve u svemu, mi smo prezadovoljni. Rukomet ponovo diše. Za nas radi vrijeme", rekao je Cvetković.

Na pitanje da li je razmišljao o narednim koracima poslije SP, selektor Srbije je odgovorio: "Ja bih se ipak malo odmorio. I nama je potreban odmor, jer smo zajedno mjesec i nešto dana. Sigurno će neke stvari koje su se ovde dogadjale uticati na ono što će se preduzimati u perspektivi. U ove momke treba vjerovati, to ne govorim samo ja, već cijela rukometna javnost".

Selektor Cvetković je u prvom krugu takmičenja, u Poreču, najavio da će voditi "orlove" samo do kraja šampionata, ali u četvrtak priču o otkazu nije pominjao.

Na direktno pitanje da li će podnijeti ostavku, odgovorio je da mora da se vrati u Beograd i da razmisli o svemu.

Kapiten reprezentacije Srbije Ratko Nikolić naglasio je da je Švedska zasluženo pobijedila, a da je njegovu ekipu stigao umor.

"Pokušali smo da damo sve od sebe. Ništa nam nije išlo. Ipak, možemo da budemo zadovoljni osmim mjestom. Izvukli smo na SP-u mnogo toga. Mogli smo sigurno mnogo više, medjutim, u ovom trenutku smo vidjeli gdje se nalazimo u odnosu na vrhunske reprezentacije kao što su evropski prvak Danska i svjetski prvak Njemačka. Ne zaostajemo previše", rekao je Nikolić.

Golman Srbije Dimitrije Pejanović smatra da njegova ekipa nije ušla koncentrisana u meč sa Šveđanima i da je to razlog poraza.

"Utopili smo se u sivilu. Imali smo veći broj grešaka od njih. Ne znam šta je bilo sa odbranom, kao što ne znam šta je bilo sa napadom. Nismo ušli koncentrisano. Posjedujemo mnogo veći kvalitet nego što smo danas pokazali", rekao je Pejanović.

Na Svjetskom prvenstvu u petak se igraju polufinalne utakmice, a u nedelju finale i meč za treće mjesto.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC