• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED: Jelena igra, Boba zove publiku

Najbolja srpska teniserka će biti u timu za duel sa Japankama. Predsjednik TSS se nada da će u "Areni" biti oboren rekord. Postavlja se tvrda podloga.

 FED: Jelena igra, Boba zove publiku Izvor: MONDO

Beograd će prvi put ugostiti FED kup reprezentaciju Srbije, i to u najjačem sastavu. Dileme više nema, Jelena Janković će predstavljati Srbiju u duelu Svjetske grupe B sa Japankama.

Pored Ane Ivanović, Ane Jovanović, Bojane Jovanovske i Aleksandre Krunić kao specijalne gošće, trenutno prva teniserka svijeta će braniti boje Srbije uprkos spekulacijama minulih dana da Jelena neće igrati u "Areni".

"Ako napunimo 'Arenu' oborićemo rekord po gledanosti mečeva FED kupa, a naše igračice to zaslužuju", poručio je Slobodan Živojinović, predsjednik Teniskog saveza Srbije.

Međutim, neće biti lako napuniti tribine s obzirom na cijene ulaznica. Paket za dvodnevni program košta između 900 i 2.000 dinara (oko 20 i 50 KM).

"To su najniže cijene u regionu i šire", nastavio je Živojinović.

Teniserke će prvi trening odraditi u ponedeljak. Mečevi su na programu 7. i 8. februara od 14 sati.

Japanke stižu na megdan prevdvođene Ai Sugijamom, 26. teniserkom svijeta, a pored nje u timu su i Ajumi Morita (77), Aiko Nakamura (140), Akiko Morigami (250) i Junri Namigata (262).

Najveći uspjeh reprezentacije "zemlje izlazećeg sunca" je trijumf nad Njemicama 3:2 u Tokiju 1996, kada su za rivalke imale Štefi Graf i Anke Huber.

Srpkinje su favoritkinje i ako opravdaju tu ulogu preostaće im još samo jedna prepreka do Svjetske grupe A. U tom slučaju bi 25. i 26. aprila za plasman u elitu odmjerile snage sa jednom od poraženih selekcija iz duela Rusija - Kina, Italija - Francuska, Argentina - SAD i Češka - Španija.

Protiv Japanki će se igrati na tvrdoj podlozi srednje brzine, koju postavlja hrvatska firma CONCEPT 90, a sa kojom je TSS potpisao petogodišnji ugovor o saradnji.

"Dejvis kup reprezentativci Srbije su poslije mečeva u Moskvi izrazili zadovoljstvo tom podlogom", kazao je prvi čovjek srpskog tenisa.

Teren je mobilan što znači da će po završetku FED kup mečeva biti skinut i sačuvan.

"Sada ga postavimo, zatim ga skinemo i kasnije samo obnavljamo. Možemo da mu mijenjamo brzinu i boju", dodao je Davor Šarin, direktor firme CONCEPT 90.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC