• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Nadal, poslije četvrt dana, u finalu

Rafael Nadal je uspio poslije pet sati i 14 minuta igre da "slomi" Fernanda Verdaska i izbori, prvi put u karijeri, plasman u finale Aus Opena.

 AUS OPEN: Nadal, poslije četvrt dana, u finalu  Izvor: MONDO

Atomski tenis! Najkraće rečeno, upravo to je viđeno u drugom polufinalnom susretu na Australijan Openu, između Rafaela Nadala i Fernanda Verdaska.

Trijumf je, poslije maratona koji je trajao pet sati i 14 minuta igre, što je najduži duel ikada odigran u Melburnu, odnio prvi igrač svijeta - 6:7, 6:4, 7:6, 6:7, 6:4.

U prvom španskom polufinalnom susretu na Australijan Openu od 1969. kada su zaigrali profesionalci, uživali su svi, bez obzira na čijoj strani su bile simpatije.

Verdasko je potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi, igrao je hrabro svoje prvo Gren slem polufinale, najboljeg igrača svijeta natjerao je da izgubi čak dva seta, dokazavši da je ranjiv, iako je do tada sve mečeve dobijao sa maksimalnih 3:0.

Na drugoj strani, Nadal je potvrdio zbog čega je na teniskom tronu, uspijevao je da stiše rezultat, u ključnim trenucima igrao je najbolje i na kraju slavio, natjeravši protivnika da načini duplu grešku.

Nadal je osvojio ukupno 193 poena, nesuđeni srpski zet tek jedan manje, iako je imao čak 95 vinera, 43 više od protivnika. Verdasko je međutim imao i 76 neiznuđenih greški, a najbolji igrač svijeta 25.

Španci su svakako zadovoljni. Srbi kiselog osmijeha - ne toliko zbog Đokovićevog gubitka krune, već zbog činjenice da će Dejvis kup reprezentaciji početkom marta u Benidormu biti neophodna čarolija kako bi izborili plasman u drugo kolo Svjetske grupe. Prve perjanice Španaca potvrdile su da "salatara" u Argentini nikako nije mogla slučajno biti osvojena.

Za titulu u Melburnu igraće prvi i drugi sa ATP liste. Rafael Nadal će sigurno sa manje svježine ući u taj duel, u odnosu na Rodžera Federera.

Rafa će prvi put u karijeri igrati za trofej na Aus Openu, zbog čega će sigurno izvlačiti poslednji atom snage, dok će Fedeks, na drugoj strani, četvrti put biti u finalu. Prva tri je dobio, a ovo mu je najvažnije, jer bi osvajanjem tog trofeja izjednačio rekord Pita Samprasa po broju Gren slem trofeja.

Iako ona najčešće ništa ne znati, treba znati da je statistika na strani Španca - odigrali su do sada Nadal i Federer 18 duela, a Majorčanin ima duplo više pobjeda - 12. On je slavio i na poslednja četiri meča, odigrana tokom 2008. godine. Ipak, Federer igra kao u najboljim danima, sigurno će se boriti iz petnih žila, a i imao je dovoljno vremena da se dobro pripremi za duel sa ljevorukim igračem.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC