• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Francuzi lako do finala

Rukometaši Francuske igraće u nedjelju u finalu Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj pošto su u polufinalu savladali Dansku - 27:22.

 RUKOMET (SP): Francuzi lako do finala Izvor: MONDO

Francuzi su pred sedam hiljada uglavnom danskih navijača u splitskoj Spaladium areni mnogo lakše nego što se očekivalo došli do trijumfa pa putuju u Zagreb gdje će igrati protiv Poljaka ili Hrvata koji svoje polufinale igraju kasnije.

Iako se očekivalo da će duel olimpijskih pobjednika i Evropskih šampiona biti neizvjestan do samog kraja, “pijetlovi” su sav posao obavili već u prvom poluvremenu.

Danci su se držali u prvih petnaest minuta (7:7), ali onda su izabranici Kloda Oneste čvrstom odbranom i brzim napadima poptuno razbili dansku odbranu 6-0 i već do kraja prvog dijela napravili pet golova razlike.

Francuzi su u istom ritmu igrali i u nastavku pa njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Koliko su bili nadmoćniji pokazuje i to da je Onesta već u 47. minuti, nakon gola Žila za osam razlike (23:15), povukao Karabatića iz igre čuvajući ga za finale.

Mnogobrojni danski navijači ponadali su se, doduše, da mogu nešto više kada je u 54. minutu Lik Abalo dobio direktan crveni karton jer je prilikom izvođenja sedmerca u pogodio glavu danskog golmana Jakobsena pri rezultatu 24:18.

Ipak, sve što su uspjeli evropski šampioni je da zabiju dva brza gola za 24:20, a prednost Francuza ostala je nedostižna do samog kraja.
I pored isključenja Abalo je završio meč kao najbolji strijelac sa sedam pogodaka, a velike zasluge za trijumf “pijetlova” ima i golman Omejer koji je imao 11 odbrana - odnosno tri više nego što su Hvidt i Jakobsen skupili zajedno.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Jorgensen sa pet pogodaka.
"Francuska je najbolja ekipa na svijetu. Mi imamo relativno puno novih igrača u ekipi, koji još nisu igrali protiv Francuske. To se posebno osjetilo u napadu gdje ih ni u jednom trenutku nismo uspjeli ugroziti. Naš zadatak je sada da do sljedeće godine dođemo na nivo Francuske.", mirno je prihvatio poraz danski selektor Ulrik Vilbek.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC