• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Francuzi i Hrvati za titulu

Rukometaši Francuske plasirali su se u finale SP pobjedom nad Danskom 27:22, a Hrvatska je u drugom polufinalu bila bolja od Poljske 29:23.

 RUKOMET (SP): Francuzi i Hrvati za titulu Izvor: MONDO

Izabranici Line Červara nošeni podrškom petnaest hiljada domaćih navijača u zagrebačkoj Areni potpuno su nadigrali sada već bivše vicešampione svijeta dozvolivši im da u 60 minuta samo jednom izjednače.

Hrvati su ušli u meč maksimalno angažovano i predvođeni raspoloženim Čupićem i golmanom Alilovićem već na startu napravili prednost koja je do polovine prvog dijela narasla na četiri gola razlike.

Tračak neizvjesnosti u ovaj meč Poljaci su vratili u posljednjih pet minuta prvog dijela kada su serijom 4-0 došli do izjednačenja (13:13) golom Jureckog, ali ispostavilo se da je to bio i njihov maksimum.

Igor Vori već u sljedećem napadu je ponovo doveo svoj tim u vođstvo 14:13, a nakon odmora uslijedila je još jedna furiozna serija Hrvata kojom su ponovo odmakli Poljacima.

Ekipa Line Červara do kraja je samo povećavala prednost, a najzaslužniji za ubjedljiv trijumf “kockastih” je Ivan Čupić koji je postigao 12 golova, uz samo jedan promašaj.

Malu mrlju na ovu utakmicu bacili su problemi sa podlogom koja se odvajala od poda, pa je meč nekoliko puta prekidan kako bi organizatori riješili ovaj problem.

Danci lak plijen za Francuze

Francuzi su lakše nego što se očekivalo savladali Dance (27:22), iako su ovi u novoj dvorani Spaladijum u Splitu igrali pred nekoliko hiljada svojih navijača.

Olimpijski pobjednici iz Pekinga su skoro sav posao u duelu sa evropskim šampionima obavili u prvom poluvremenu.

Danci su se držali u prvih petnaest minuta (7:7), a onda su izabranici Kloda Oneste čvrstom odbranom i brzim kontrama potpuno razbili dansku odbranu "6-0", ostvarivši pet golova viška.

Francuzi su nastavili u istom ritmu pa njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Koliko su bili nadmoćniji, pokazuje to što je Onesta već u 47. minutu, nakon gola Žila za osam razlike (23:15), povukao Nikolu Karabatića iz igre, čuvajući ga za finale.

Mnogobrojni danski navijači ponadali su se, doduše, da mogu do preokreta kada je u 54. minutu Lik Abalo dobio direktan crveni karton, jer je prilikom izvođenja sedmerca pogodio u glavu danskog golmana Jakobsena.

Ipak, prvaci Evrope uspjeli su samo da zabiju dva brza gola za 24:20, a vođstvo Francuza ostalo je nedostižno.

Abalo je i pored isključenja završio meč kao najbolji strijelac ekipe, sa sedam pogodaka, a velike zasluge za trijumf "petlova" ima i golman Omejer. On je odbranio 11 šuteva, tri više nego Danci Hvid i Jakobsen zajedno.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Jorgensen sa pet pogodaka.

Meč za treće mjesto i bronzanu medalju Poljska - Danska igra se u nedjelju u Zagrebu u 15 časova, a finale Hrvatska - Francuska na rasporedu je u 17.30.

Biće to repriza finala SP iz 1995. godina kada su Francuzi na Islandu alavili 23:19 i došli do prve od svoje dve titule svjetskog prvaka, ostavivši Hrvate da to urade osam godina kasnije u Portugalu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC