• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Serena počistila Dinaru u finalu

Žensko finale singla na Australian Openu ostalo je finale samo u protokolu. Na terenu, lakši trening za Serenu Vilijams...

 AUS OPEN: Serena počistila Dinaru u finalu  Izvor: MONDO


Amerikanka je počistila (3) Dinaru Safinu u direktnoj borbi za Gren Slem titulu, 2.000.000 dolara i prvo mjesto na WTA listi - 2:0 (6:0, 6:3)! "Veliko" finale nije trajalo ni sat vremena...

"Osjećam da će sada da puste muziku, ali mislim da bih mogla da pričam zauvjek... A, da! Hvala vama u publici, znala sam da moram još nešto da kažem. Igrala sam svuda, ali ovdje imam uvjek čudan osećaj", rekla je nova-stara šampionka.

Mlađa od sestara Vilijams je u subotu ujutru po našem vremenu osvojila desetu Gren Slem titulu u karijeri u 13. finalu. Ujedno, ovo joj je četvrta titula u Melburnu, gdje je podizala trofej 2003, 2005, 2007. i 2009. godine. Sa dva miliona dolara, (2) Serena je postala sportistkinja sa najvećom svotom novca zarađenom od premija, računajući i takmičarke u plaćenijem sportu, golfu.

Ona je do sada zaradila više od 24 miliona dolara i, između ostalih, pretekla sunarodnicu i veliku rivalku, Lindzi Devenport (22.144.735).

Serena je treći put u karijeri postala prva na WTA listi, a u ponedjeljak započeće 62. nedjelju kao Broj 1.

Dinari Safini za utjehu, poslije katastrofalne igre u drugom Gren Slem finalu u karijeri, ostaje to što će u ponedjeljak i ona preteći Jelenu Janković i biti druga igračica svijeta. Taj plasman kratko je držala tokom 2008. godine.

Serena Vilijams u Melburnu je osvojila "duplu krunu", jer je dan ranije pobjedila u finalu ženskog dubla zajedno sa sestrom Venus.

Za desetu GS titulu, Serena gotovo da se nije ni pomučila. Ovo "finale" za dlaku je izbjeglo da bude najnezanimljivije ikada. Taj epitet ostaje vezan za meč Štefi Graf i Aranče Sančez Vikario iz 1994. godine, koju je Njemica dobila sa 6:0, 6:2.

Safina je prvi gem osvojila na startu drugog seta, kada je napravila brejk i povela sa 1:0. Prethodno je u prvom setu uspjela da se zadrži svega 19 minuta - 0:6.

Publika željna spektakla pomislila je tada da se Ruskinja, koja je u prethodnom Gren Slem finalu izgubila od Ane Ivanović na Rolan Garosu, konačno budi, ali to je bio usamljeni bljesak. Serena je odmah napravila ribrejk, potom povela i sa 4:1 i tada je "Maratov" gen proradio u njegovoj mlađoj sestri Dinari, koja je počela da baca reket i vrišti od muke...

"Nemam mnogo da kažem, bila sam manje od sat vremena na terenu. Čestitam Sereni, bila je previše dobra danas", rekla je Ruskinja poslije meča.

"Hvala navijačima i žao mi je što sam vas razočarala, ali se nadam da ćete doći naredne godine da me bodrite".

Marat Safin osvajao je Australian Open 2001. godine i potom bio i prvi igrač svijeta, ali će Dinara morati da sačeka neku novu priliku da ponovi njegov uspjeh.

Dobila je svoj servis tek u 12. gemu na meču (!?), smanjila na 4:2, ali do kraja meča nije uspjela ni da namuči Serenu u trenucima kada je ona servirala - 6:3 i kraj priče... Navijačima u Melburnu ostaje nada da će finale muškog singla u nedjelju, između (1) Rafalena Nadala i (2) Rodžera Federera biti zanimljivije i vrijedno skupih ulaznica.

Odnos u osvojenim poenima bio je 58:28 za Amerikanku, ona je imala šest brejk lopti i iskoristila pet, a Safina je napravila 21 neiznuđenu grešku i pet duplih servis grešaka...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC