• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rozberg: Mijenjajte pravila, neću na dijetu!

Niko Rozberg protivi se pravilu o minimalnoj težini u Formuli 1 jer smatra da se njime teži i viši vozači dovode u neravnopravan položaj.

 Rozberg: Mijenjajte pravila, neću na dijetu! Izvor: MONDO

Prema novim pravilima težina bolida i vozača ne smije preći 605 kilograma, a sam KERS sistem teži između 25 i 40 kilograma, pa su njime najviše pogođeni teži vozači.

Rubens Barikelo, Kimi Raikonen i Fernando Alonso već su smršali nekoliko kilograma pripremajući se za novu sezonu, kao i Rozberg, koji je na 178 centimetara “rasporedio” 70 kilograma.

Ipak vozač Vilijamsa smatra da ovo pravilo treba ukinuti ili ga izmijeniti kako bi svi vozači bili u jednakom položaju.

“Smršao sam nekoliko kilograma i čak na Božić vodio sam računa o kalorijama. Mislim da to pravilo nije fer jer su veći vozači od samog starta u neravnopravnijem položaju. O tome bi hitno trebalo razgovarati na sastanku GPDA (udruženja vozača)”, rekao je Rozberg.

On smatra da bi se prilikom određivanja maksimalne težine trebala uzeti u obzir težina svakog vozača pojedinačno, kako teži vozači ne bi bili u podređenom položaju.

Poljak Robert Kubica sa svojih 185 centimetara važi za “džina” u Formuli 1 i jedan je od onih koje ovo pravilo najviše pogađa.

Vozač BMW-a prije prošle sezone smršao je nekoliko kilograma i spustio se na 70 kilograma, ali zbog straha za svoje zdravlje ne namjerava da dalje mršavi.

Na drugoj strani Nik Hajdfeld i Felipe Masa spadaju u “pero laku kategoriju” u Formuli 1 sa težinom manjom od 60 kilograma.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC