• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Safina: Ja sam samo skupljala lopte

Ruskinja Dinara Safina bila je samokritična nakon poraza u finalu Australian opena. Sereni Vilijams bilo je "super-kul".

 Safina: Ja sam samo skupljala lopte Izvor: MONDO

Serena Vilijams je ubjedljivim trijumfom u finalu Australian opena, protiv Dinare Safine 6:0, 6:3, osvojila desetu gren slem titulu.

Takvo dostignuće prije nje ostvarilo je samo šest teniserki.

"Činjenica da ste u grupi tako velikih teniserki je super-kul", kazala je mlađa sestra Vilijams.

Pobjeda u Melburnu će joj donijeti i povratak na prvo mjesto WTA liste. Izrazila je nadu da će se na njemu dugo zadržati.

"Bilo bi sjajno kada bi se ponovio 'Serena slem", podsjetila je na to da je osvajala četiri uzastopna gren slem turnira, kada je 2002. godine osvojila tri (sve sem Australian opena), da bi na početku 2003. pokorila i Melburn.

"Znam da će, zbog načina na koji igraju Dinara i sve ostale djevojke biti veoma teško, ali sam spremna za izazov", dodala je Vilijamsova, koja je u Melburnu četiri puta pobjeđivala.

Na Otvorenom prvenstvu SAD je bila najbolja tri puta, a osojila je i dve titule na Vimbldonu i jednu na Rolan Garosu.

Najuspješnija teniserka svih vremena je, ipak, daleko. Australijanka Margaret Kort je tokom sedme i osme decenije prošlog vijeka osvojila čak 24 gren slem titule, ali Vilijamsovoj to ne smeta.

"Toliko sam uzbuđena da bih mogla da pričam u nedogled", rekla je još dok nije otišla sa terena Rod Lejver arene.

Safina je drugi put u karijeri igrala u finalu gren slema, pošto se prošle godine borila i za titulu na Rolan Garosu, ali je izgubila od Ane Ivanović.

Ruskinja je, takođe, propustila priliku da se domogne i prvog mjesta na WTA listi, pa će od ponedjeljka biti druga na svijetu, pošto će preteći Jelenu Janković.

Nastup u finalu Melburna, međutim, nije bio ohrabrujući za Safinu.

"Nisam izdržala nijedan sat... Moja uloga je bila da skupljam loptice po terenu", kazala je mlađa sestra šampiona Australian opena iz 2005. godine, Marata Safina.

"Serena je igrala baš kako je trebalo. Bila je mnogo agresivnija od mene. Nisam sumnjala u sebe, ali Serena te jednostavno gura u greške, jer znaš da će ona da ide na sve ili ništa. Ili će da pogodi ili će da promaši, a uglavnom pogodi... Nije mi dopustila da se vratim u meč", ocijenila je Safina.

Vilijamsova je uzvratila komplimentima.

"Dinara igra nevjerovatno. Na svakom turniru ili pobjeđuje ili igra finale... Sada sam shvatila da sve ide zaista brzo i trudila sam se samo da ostanem koncentrisana", navela je Vilijamsova, koja je prvi set dobila za 22 minuta, prepustivši protivnici svega osam poena.

Serena, koja je bila najbolja i na prethodnom gren slemu, Otvorenom prvenstvu SAD, u Melburnu je osvojila i trofej u ženskom dublu u kome je nastupala u tandemu sa starijom sestrom Venus.

(Beta, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC