• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampras: Federer je blagi favorit u finalu

Bivši najbolji teniser svijeta Pit Sampras očekuje neizvejstan duel Nadala i Federera u finalu Aus Opena, a blagu prednost daje Švajcarcu.

 Sampras: Federer je blagi favorit u finalu Izvor: MONDO

Najbolji teniseri današnjice Rafael Nadal i Rodžer Federer susrešće se u finalu Australijan Opena.

Taj meč obećava dobar tenis - Španac će prvi put igrati za titutlu u Melburnu, a Švajcarac će pokušati da uđe u istoriju i izjednači rekord Pita Samprasa sa 14 osvojenih Gren slem trofeja.

Duel na Rod Lejver Areni biće 19. susret dvojice igrača u karijeri, ali prvi na tvrdoj podlozi. Ranije Nadal i Federer vodili su ljute bitke na travi i šljaci.

"Unaprijed ovaj meč deklarišem kao poslasticu, jer će biti veoma zanimljivo posmatrati njihovu borbu na tvrdoj podlozi. Ranije su se nadmetali na Vimbldonu i Rolan Garosu, a ovo će biti malo drugačije. Biće to sjajno za tenis. Mislim da je Rodžer blagi favorit u finalu, jer je Rafa odigrao zaista težak duel u polufinalu protiv Verdaska i istrošio se. Šanse su 60:40 u korist Federera, ali ipak... Nadal je kao zvijer, on nikada ne odustaje", izjavio je nekadašnji šampion Pit Sampras, koji će u nedjelju, možda, primiti Federera rame uz rame kada je u pitanju broj titula na turnirima "velike četvorke".

Prema preciznim proračunima Federer će imati više vremena za odmor i pripremu za veliko finale - tačno dva dana i 21 sat, dok će Špancu ostati tek jedan dan i 18 časova da se oporavi poslije atomskog tenisa u polufinalu i spremi za još jedan žestok i iscrpljujući meč.

Nadal, koji će prvi put pokušati da stigne do trofeja u Melburnu, uprkos respektabilnim partijama ove sezone, blagu prednost daje konkurentu.

"Siguran sam da će biti teško u finalu. Rodžer je imao više vremena za odmor, a osim toga polufinale je dobio u tri seta i sigurno je da je favorit za titulu. Biće motivisan da osvoji još jedan Gren slem, ali i ja se neću predati. Trudiću se da, kao i uvijek protiv Federera, odigram najbolje i možda stignem do prvog pehara u Australiji", rekao je Nadal.

Federer se slaže da će biti veoma teško u borbi za titulu.

"Siguran sam da će to biti neizvjestan duel. Mislim da Rafa, bez obzira na umor i prethodno težak meč, igra odlično ove sezone u Melburnu. Ovo je za mene uvijek drag turnir. Prije pet godina upravo sam trijumfom u Australiji započeo svoj dug boravak na prvom mjestu ATP liste i uvek mi je lijepo kada igram ovde. Trudiću se da publici priredim lijep ugođaj i nadam se da ću uspjeti da izjednačim Pitov rekord", rekao je Federer.

Duel Nadala i Federera igra se u nedjelju, od 9.30 časova po našem vremenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC